Mr Energie, de energiemakelaar die u helpt om geld te besparen

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
17 mei 2022

Elektriciteits- en gasleveranciers rekenen zeer uiteenlopende prijzen voor een vergelijkbare kwaliteit. Het platform MR Energie probeert een de consument wegwijs te maken om door de bomen het bos te blijven zien.

“De juiste prijs betalen voor uw elektriciteits- en gasverbruik” is de belofte die Mr Energie aan haar klanten doet. Deze energiemakelaar biedt zowel particulieren als bedrijven de kans om hun energiefactuur te verlagen door via groepsaankopen de goedkoopste leveranciers te selecteren. “Veel mensen en bedrijven zijn zich er niet van bewust dat ze te veel betalen voor hun gas en elektriciteit en dat overstappen naar een andere leverancier een fluitje van een cent is,” legt Derek Ralet, CEO en medeoprichter van Mr Energie, uit.

De grootste groepsaankoop van energie in België

In samenwerking met verschillende media (La Libre, La DH, L’Avenir, Paris Match Belgique, enz.) heeft Mr Energie besloten de grootste groepsaankoop van elektriciteit en gas in België op touw te zetten om er op die manier de leveranciers ertoe aan te zetten hun prijzen te verlagen. “Dit initiatief is gericht op zowel particuliere als professionele consumenten. We verwachten dat enkele tienduizenden mensen zullen deelnemen”, aldus Derek Ralet. Tot 30 juni 2022 kunnen alle Belgische burgers zich gratis en vrijblijvend inschrijven voor deze groepsaankoop Het volstaat daarvoor om het platform www.MrEnergie.be bezoeken en de inschrijving te voltooien.

Waarom zou u niet van energieleverancier veranderen?

Ongeacht uw energieleverancier, krijgt u dezelfde kwaliteit gas en elektriciteit als uw buren. Bij eenzelfde verbruik zijn sommige rekeningen echter duurder dan andere. Overstappen naar een goedkopere leverancier kan besparingen opleveren die kunnen oplopen tot 15% voor gas en 30% voor elektriciteit.

De energiemarkt lijkt erg verwarrend. Zelf op zoek gaan naar de goedkoopste leverancier kan al snel een complexe taak worden, aangezien er een overvloed is aan verschillende en soms moeilijk te begrijpen tariefpakketten. Deze verwarring brengt veel consumenten ertoe bij hun huidige leverancier te blijven en ongerechtvaardigd hoge bedragen te blijven betalen. “Wij wilden deze situatie verhelpen door de markt transparanter te maken en door het gemakkelijker te maken om van energieleverancier te veranderen”, legt Derek Ralet uit.

Door het platform te bezoeken, kunnen consumenten een simulatie uitvoeren door verschillende persoonlijke gegevens in te voeren, zoals de grootte van hun huis, het aantal bewoners of hun consumptiegewoonten. Mr Energie biedt vervolgens een selectie van de meest geschikte energieleverancier(s) voor hun situatie. Als de leverancier eenmaal is gekozen, hoeft u zich alleen nog maar door ons te laten begeleiden. Mr Energie verzorgt voor u alle administratieve procedures en analyseert de markt.

Volledig gratis

Het aanbod van Mr Energie is gericht op een verlaging van de kosten voor de consument. Het zou dan ook paradoxaal zijn om hem überhaupt iets te laten betalen. Daarom zijn de diensten van Mr Energie volledig gratis voor residentiële consumenten. Het zijn de leveranciers zelf die Mr Energie betalen. “Wat professionals betreft, worden wij alleen betaald als er besparingen zijn,” zegt Derek Ralet.

Wat gebeurt er nu?

“Als tussenpersoon heeft Mr Energie een disruptieve rol gespeeld in de sector door consumenten hun energiecontract anders te laten bekijken en ervoor te zorgen dat elektriciteits- en gasleveranciers bereid zijn een nieuwe relatie met hun klanten aan te gaan” zegt Derek Ralet. Tot dusver is de onderneming erin geslaagd meer dan 10 miljoen euro te besparen voor al haar klanten, of het nu huishoudens of professionals zijn. “Op termijn wil Mr Energie het aanspreekpunt worden voor alle Belgische consumenten voor hun energievragen.

Voor meer informatie: www.MrEnergie.be

Dit artikel delen

Suggesties voor u