Op huizenjacht in het Scheldeland in Oost-Vlaanderen

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
17 februari 2021

Rustig wonen in het hart van de Vlaamse Ruit, kan dat? Verrassend genoeg is het antwoord ‚Äėja‚Äô. In het¬†Scheldeland, bijvoorbeeld, de streek langs Schelde, Dender en Rupel. In dit artikel zoomen we alvast in op de immo-mogelijkheden in het Oost-Vlaamse deel van het Scheldeland. Meer bepaald op Laarne, Aalst en Buggenhout.

Oostvlaanderen

Dendermonde, Belgium

Langs het water wonen

In tegenstelling tot verschillende andere landstreken in Oost-Vlaanderen, zoals het¬†Meetjesland¬†en de¬†Vlaamse Ardennen, heeft het¬†Scheldeland¬†geen sterke gedeelde identiteit. Wat de gemeenten ‚Äď van Hemiksem tot Gent ‚Äď verbindt, is hun ligging aan de Schelde of haar zijrivieren. De dorpen en steden in het gebied hebben een historische link met de rivier en profiteren nog altijd van hun ligging aan deze toeristische trekpleister. Want die troef heeft het Scheldeland natuurlijk w√©l: de Schelde is de¬†blauwe levensader¬†die gestalte geeft aan een langgerekt groen landschap. De natuurlijke habitat van heel wat wandelaars, fietsers en levensgenieters.

Wonen in landelijk Laarne

Een gemeente die meteen in het oog springt, is Laarne. Op amper tien kilometer van Gent, en grenzend aan Destelbergen en Wetteren, is Laarne verrassend landelijk. Er wonen amper 12.000 inwoners en zowel Laarne als de deelgemeente Kalken zijn rustige, gezellige dorpjes met veel groen. Naast het sprookjesachtige Kasteel van Laarne is het natuurgebied Kalkense Meersen wellicht dé troef van de gemeente.

De ‚ÄėDenderende stad‚Äô Aalst

Aalst, een van de¬†‚ÄėDenderende steden‚Äô¬†in de Denderstreek, behoeft geen introductie. De geboortestad van Daens en Louis-Paul Boon is er voor de cultuurliefhebbers, maar heeft ook heel wat¬†troeven op het vlak van immo.

Immo in Buggenhout

Buggenhout ligt in het oostelijk deel van het Scheldeland, ten oosten van Dendermonde. Je kent Buggenhout misschien van het gelijknamige bos, een uitgestrekt stuk natuur vol beuken en wintereiken dat op zomerse weekends makkelijk meer dan duizend natuurliefhebbers trekt. Maar Buggenhout is ook van tel als biergemeente. Brouwerij Bostoen ken je misschien van Pauwel Kwak of Tripel Karmeliet, terwijl Brouwerij De Landtsheer wereldwijd furore maakt met zijn Malheur-bieren.

Dit artikel delen

Suggesties voor u