Trendy zonnewering: zonnezeilen

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
20 januari 2021

Schaduwdoeken of zonnezeilen bieden bescherming tegen de zon

In de zomer brengen we graag zo veel mogelijk tijd in de tuin door. Teveel zon kan echter storend zijn en is bovendien slecht voor de gezondheid. Om in je tuin een trendy schaduwplekje te creĂ«ren is er niets beter dan een schaduwdoek of zonnezeil: de ideale manier om de schadelijke UV-straling van de zon tegen te houden!

zon

Wat is een schaduwdoek of zonnezeil?

Een schaduwdoek of zonnezeil is een variant op het traditionele zonnescherm, dat vaak boven terrassen geplaatst wordt. Een zonnescherm wordt dan langs Ă©Ă©n zijde aan de muur bevestigd, zodat  het bij felle zon kan uitgerold worden. Een schaduwdoek daarentegen staat los van de muur en wordt op palen geplaatst of strakgetrokken door kabels die aan de muur bevestigd worden.

De voordelen van zonnezeilen

Zonnezeilen en schaduwdoeken worden steeds populairder als terrasbescherming. Dat komt omdat ze verschillende voordelen bieden. Zo kunnen ze bijvoorbeeld op maat gemaakt worden in alle kleuren en stijlen, van strak tot asymmetrisch, van eenvoudig tot fantasierijk. Bovendien worden deze zonnezeilen over het terras gespannen, zodat je geen last hebt van een paal die in de weg zit, zoals bij een parasol. Je hebt bovendien geen muur nodig om het schaduwdoek aan te bevestigen, zodat je midden in de tuin kan genieten van een trendy schaduwplekje. De meeste zonnezeilen worden trouwens in een handige opbergtas geleverd, zodat je het in de winter gemakkelijk kan opbergen

Duurzame zonnezeilen

Zonnezeilen bestaan in allerlei vormen, maten en materialen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor zonnezeilen van duurzame kunststof of gevlochten zonnezeilen voor extra stevigheid.

Enkele tips om zonnezeilen te plaatsen

  • Houd rekening met de sterkte van de palen en haken om een zonnezeil aan te bevestigen. Een zonnezeil kan bij regenval water opnemen en zwaar worden. Kies dus best voor stevige palen uit RVS of een harde houtsoort. Zorg ervoor dat de palen ongeveer 80cm in de grond verankerd zijn.
  • Besteed zeker aandacht aan de waterafloop van het zonnezeil. Per meter hoogte moet het zeil zo’n 30cm afhellen, zodat het water er goed kan aflopen.
  • Let tenslotte op de hoogte van het schaduwdoek: alle deuren en ramen in de omgeving dienen nog gemakkelijk geopend te kunnen worden. 
Dit artikel delen

Suggesties voor u