Welke kosten voor een nieuwbouwgarage ?

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
21 januari 2021

Een eenvoudige of luxueuze garage?

Een plek om je auto droog en veilig te¬†stallen, om te klussen, te repeteren … Daarvoor is een¬†garage¬†ideaal! Ook bespaar je een hoop ruimte in je eigenlijke woning als je fietsen, gereedschap, extra kasten of een wasmachine in je garage kwijt kunt. Heb je een stukje grond naast je huis waar er wel een bijgebouw op zou passen? Dan is het verstandig om van tevoren te weten welk budget je er ongeveer voor moet uittrekken. Zo kom je later niet voor onaangename verrassingen te staan. Dit zijn de¬†kosten¬†waarop je moet rekenen bij een¬†nieuwbouwgarage.¬†

Nieuw gebouwde garage

Vergunning of niet?

First things first: zoek even uit of je een vergunning nodig hebt voor het bouwen van de garage. Tegenwoordig zijn garages meestal vrijgesteld van een vergunningsaanvraag zolang ze qua vorm, formaat en ligging aan bepaalde voorwaarden voldoen. Geen extra vergunningskosten dus! Wel geldt er een meldingsplicht: twintig dagen voor aanvang van de werken moet je bij de gemeente laten weten dat je bouwplannen hebt. Als je twijfelt of je garage wel voldoet aan de voorwaarden, vraag het dan eens na bij de dienst ruimtelijke ordening van je gemeente.

Kosten voor een nieuwbouwgarage

De kosten voor een nieuwbouwgarage hangen sterk af van de grootte, de afwerking en het soort dak (plat of punt). Over het algemeen moet je rekenen op een budget tussen de 10.000 en de 19.000 euro voor een garage van zes bij drie meter. Met andere woorden: per vierkante meter ligt de prijs tussen 555 en 1.055 euro. Een kale garage met een plat dak is dus eerder 10.000 euro, terwijl een minivilla voor je wagen al snel richting de 20.000 euro gaat. Daarnaast scheelt het in prijs natuurlijk enorm als je de garage zelf bouwt in plaats van het uit te besteden. Reken voor zelf bouwen ongeveer de helft van de prijzen hierboven.

Dit artikel delen

Suggesties voor u