Wonen in een container

Geschreven door Logic-Immo.be
8 maart 2021

Wooncontainers stapelen zich op!

Wonen in een container, het concept wint aan populariteit. Sterk, design, modulair en ecologisch: dat is waar wonen in een container voor staat. Samen met de betaalbare prijs, maakt dit van een wooncontainer een concurrent voor de traditionele bouwmethodes of prefab woningen.

Maison Container

We maken kennis met de eigenschappen en mogelijkheden van deze stalen constructie…

Van vrachtschepen…

Containers worden gemaakt om allerhande goederen naar overzeese gebieden te verschepen. Hun constructie in roestvrij staal kan alle weersomstandigheden aan en om de ruimte van een schip optimaal te benutten, kunnen containers ook strategisch op elkaar geplaatst worden. Zo ontstaan constructies tot wel vijf verdiepingen hoog.

… naar wonen in een container

In eerste instantie werden containers ook gebruikt om laboratoria en tijdelijke woningen op de polen op te trekken, juist omdat containers alle weersomstandigheden doorstaan. Dat bracht verschillende architecten op het idee om ook op het vasteland containerwoningen te bouwen. Zo ontstaan geometrische, design woningen waarin alle moderne comfort geïntegreerd wordt.

De mogelijkheden van een wooncontainer

Door verschillende containers te stapelen, creëer je verschillende woonmodules die je binnenin naar hartenlust kan inrichten. Buiten kan je de containerlook behouden, of kiezen voor een afwerking met panelen. Je kan ook kiezen voor een plat dak of een klassiek zadeldak. Bijkomend voordeel: om dat een container zelfdragend is, hoef je geen funderingen te voorzien. Een betonnen draagvlak of betonnen palen aan de hoeken van de containerwoning volstaan.

Wonen in een container is op zich niet ecologisch, maar het wordt wel beschouwd als een vorm van duurzaam wonen omdat containers worden gerecycleerd en een tweede leven krijgen.

Dit artikel delen

Suggesties voor u


Artikelen over hetzelfde onderwerp