Wonen in een design boomhut

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
1 februari 2021

Zelfs in een boomhut kan je wonen!

Droomde jij als kind al van een boomhut maar bleef het slechts bij een droom? Goed mogelijk, want een boomhut spreekt veel mensen tot de verbeelding. In het Westen van de Verenigde Staten, midden in een diep woud van sparren, ligt een kubuswoning die verdacht veel weg heeft van een boomhut. Focus op dit excentrieke woningontwerp!

boom hut

Design woningen

Om creatief te blijven en altijd te innoveren, bedenken architecten de gekste ideeën. Paalwoningen, kubuswoningen, molenaarswoningen, bootwoningen, vuurtorenwoningen,… alles kan!

Wonen in een boomhut

Met dit ontwerp wilden de architecten terugkeren naar de essentie van wonen. En de oervorm van wonen, dat is volgens hen een boomhut. De architecten beschouwden bijgevolg een design boomhut als een architecturaal experiment, en legden hierbij de klemtoon op vorm, esthetiek en ruimtelijk gevoel. Functionaliteit, praktisch nut en gebruiksgemak kwamen dus op de tweede plaats. Hoe ziet het ontwerp van de design boomhut eruit? Het werd een gigantische design woning in de vorm van een kubus en voorzien van alle luxe en comfort.

Design boomhut: het ontwerp

Aan het ontwerp van de boomhut is heel wat denkwerk vooraf gegaan. Wil je de boomhut bereiken, dan moet je niet langs laddertjes omhoog klimmen. Je gaat via een loopbrug die begint vanaf de heuvel en doorloopt tot in de woning, die uit wel vier verdiepingen bestaat.  Langs een zijde geven de grote ramen van de boomhut een schitterend uitzicht over de bergen. Door de grote raampartijen geniet je in de woning ook van een maximale lichtinval. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u