Wonen in een iglo

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
1 februari 2021

Trendy wonen in contact met de natuur…

De temperaturen worden gevoelig kouder, we beginnen met z’n allen te dromen van een ontspannende wintersportvakantie. Sommige gaan nog een stapje verder en denken eerder aan wonen in een iglo…

igloo

Wonen in een iglo

Een iglo is zowat het summum van de sneeuwervaring. De unieke constructiemethode van de eskimo’s spreekt tot de verbeelding, net zoals de interieurinrichting met dierenhuiden. Het zal dan ook niet verbazen dat iglo’s tegenwoordig een geliefde verblijfplaats zijn voor een wintersportvakantie.

In de Zwitserse Alpen vinden we bijvoorbeeld het Alpeniglu Dorf, waar je voor 185 euro per persoon een nachtje in de sneeuw kan doorbrengen. De prijs is niet mis, maar biedt je wel dé garantie op een stille, romantische en avontuurlijke nacht! Ook in het noorden van Lapland kan je logeren in een authentieke iglo village, namelijk het hotel Kakslauttanen. Je hebt hierbij de keuze tussen een glazen iglo met zicht op de sterrenhemel of een exemplaar uit ijs.

Trendy wonen: de eco iglo

Maar je hoeft helemaal niet naar koude oorden te trekken om van de luxe van een iglo te kunnen genieten. In Nederland werd in 2009 een luxe wooniglo ontworpen, een mooi voorbeeld van trendy wonen. Deze eco iglo bestaat uit een stalen constructie uit glas op een platform van 40 vierkante meter, waardoor de iglo zowel op het land als op het water kan staan. Amper anderhalve week is nodig om de volledige woning te demonteren en weer op te bouwen. Verhuizen wordt dus kinderspel met een wooniglo!

Bovendien voorziet deze eco iglo zichzelf van energie met zonnepanelen en aardwarmte, eventueel aangevuld met een windmolentje op het dak. Puur futurisme of een nieuwe woonvorm voor de toekomst?

Dit artikel delen

Suggesties voor u