Wonen in Engelse cottage stijl

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
15 januari 2021

Warmte, rust en harmonie in het interieur

Wonen in een typisch Engelse stijl, in een warme sfeer met veel landelijke en rustieke elementen, het kan betoverend mooi zijn. De warmte, harmonie en rust die deze interieurstijl uitstraalt spreekt tot de verbeelding. Enkele tips om je woning in te richten als een Engelse cottage…

Chalet in Zwitserland

Op zoek naar een woning in Engelse cottage stijl?

Als je inspiratie zoekt voor een Engels interieur, zit je hier goed. Deze elementen mogen alvast niet ontbreken:

  • Kies voor indirecte verlichting, niet enkel in het salon maar in alle kamers van het huis. Vermijd veel hanglampen of spots en ga resoluut voor sfeerlampen en kaarsen in rustieke of antieke kandelaars.
  • De vloeren van een Engelse cottage zijn gemaakt uit parket. Voor de keuken en de inkomhal is een dambordpatroon de ideale oplossing.
  • Wat ook niet mag ontbreken in de keuken is een Aga gasfornuis. Engelser kan haast niet en dit zorgt voor heel veel sfeer in huis. En vergeet op de keukentafel geen frisse ruiker bloemen te plaatsen wanneer je een high tea party organiseert!
  • Iedereen die ooit al eens Cluedo heeft gespeeld weet het: een bibliotheek is een must in een Engels landhuis. Een kamer met wanden vol rustieke boekenkasten uit oude eik zijn uitermate sfeervol. Een open haard met een fauteuil en een leeslampje maken de bibliotheek helemaal af!
  • In de eetkamer vinden we naast een open haard en lange, zware gordijnen ook houten lambrisering. Zilveren of verzilverde voorwerpen maken deel uit van de Engelse traditie. Een zilveren bestek, kandelaars, groenteschalen, peper- en zoutvaatjes, wijnaccessoires geven ook jouw tafel een feestelijke flair!
  • Het salon kenmerkt zich door een charmante schouwmantel, typisch Engelse bijzettafels en Chesterfield zetels of fauteuils op elegante pootjes. In deze zetels liggen natuurlijk Schotse geruite dekens in lamswol. Wanneer je in de zetel ploft, kan je de voetjes laten rusten op een kleine of grote footstool, die ook als salontafel dienst kan doen.
  • Kies voor een aankleding van het interieur met Engels antiek en ambachtelijke elementen. Antiek is op en top Engels. Of wat dacht je van een antiekreis naar Engeland om antiek op de kop te tikken?
  • Ook het spel tussen binnen en buiten is belangrijk in woning in Engelse stijl. Vanuit grote ramen tot op de grond kijk je vanuit de zithoek uit op een groene en lieflijke Engelse tuin met rozenperken, heggen en een houten tuinbank.
Dit artikel delen

Suggesties voor u