Logic-Immo.be Blog Wonen Z贸 kun je veili...

Z贸 kun je veilig katten in de tuin houden

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
11 maart 2021

Enkele tips

Huisje, boompje, beestje: voor heel wat mensen is dat het ideaalbeeld. Maar聽huisdieren聽houden is geen evidentie. Wat bijvoorbeeld als je een grote聽tuin聽hebt en je je beestjes vrij wil laten rondlopen? Hoe kun je dan je聽katten in de tuin houden?

chat

Katten vrij laten loslopen

Natuurlijk is beweging en frisse lucht uitstekend voor katten. Maar je wilt ook niet dat je geliefde pluizebollen er zomaar vandoor gaan. Er is altijd wel gevaar, zeker als je in de buurt van een drukke weg woont. Ook wil je vermijden dat je katten andere oorden opzoeken en je hen nooit meer terugziet. Gelukkig zijn er enkele maatregelen die je kunt treffen om je katten veilig in je tuin te houden.

Een afrastering of beschermnet

Een goede afrastering is ideaal om te verhinderen dat je katten ervandoor gaan. Gelukkig hoeft dit niet veel te kosten en kun je dit makkelijk zelf installeren. Zorg er wel voor dat de bovenkant van de afrastering onder een hoek schuin naar binnen loopt. Vermijd ook dat je katten tafels, tuinstoelen, struiken of bomen kunnen gebruiken om over je afrastering te raken.

Een andere optie is om een beschermnet boven je tuin spannen. Misschien is dat wat drastisch, maar wel heel effici毛nt. Zo鈥檔 net kun je ook over je terras spannen of enkel over een bepaald deel van je tuin.

Een kattenhokje in de tuin

Net zoals je een kippenhok hebt, kun je ook voor je katten zo鈥檔 constructie maken. Naast bestaande muren of schuttingen kun je een afrastering optrekken, waar je katten via een kattenluikje naar binnen kunnen. Zorg voor een een stevig, fijnmazig gaas. Niet handig aangelegd? Dan kun je uiteraard ook een kant-en-klare kattenren kopen.

Technologie om katten in de tuin te houden

Zie je het niet zitten om allerlei constructies in je tuin op te trekken? Dan biedt technologie een uitkomst. Er bestaan systemen met zendertjes die je in je tuin opstelt, antennedraad (bij bepaalde types) en een kattenhalsband met ontvanger.

Zodra je kat de grens van de聽afgebakende zone聽nadert, krijgt hij een waarschuwingssignaal te horen, overschrijdt hij die grens dan geeft de halsband hem een 鈥榚lektrostatische correctie鈥 (lichte stroomstoot). Na een periode van 茅茅n 脿 twee weken training zal je kat normaal gezien de grens niet meer overschrijden.

Dit artikel delen

Suggesties voor u