4 tips om je huis in de winter te verkopen

Geschreven door Renaud Chaudoir op 18 november 2013

De winter in je voordeel gebruiken

De winter mag misschien niet de gedroomde periode zijn om je huis te verkopen, door enkele aanpassingen kan je je huis aantrekkelijker maken. De dagen worden korter en donkerder en daarop kan je handig inspelen. Onze tips op een rijtje!

1. Maak het pad naar de voordeur vrij

Zorg er, bij bezoek, voor dat je pad naar de voordeur vrij is. Indien het gesneeuwd heeft, maak je het pad sneeuwvrij en vorstvrij. Zo kunnen de kandidaat-kopers de voordeur gemakkelijk bereiken. Heb je buitenverlichting aan de voordeur? Steek deze zeker aan, het geeft een gezellige indruk. Wie geen buitenverlichting heeft, kan een kaars aan de voordeur zetten.

2. Vermijd foto’s, een kerstboom of andere versiering

Alles wat het neutrale karakter in de weg staat, kan best even aan de kant. Het leidt onnodig de aandacht af en kan sommigen zelfs storen. Wil je toch een kerstboom, kies dan geen al te grote, dit zou het ruimtelijke gevoel kunnen wegnemen.

3. Gebruik sfeerverlichting in de kamers

Er is niets beter dan goede sfeerverlichting om een ruimte tot zijn recht te laten komen. Goed geplaatste verlichting geeft niet enkel een aangenaam ruimtelijk gevoel, het is ook gezellig.

4. Zet winterbloeiers in de tuin of op het terras

Winterbloemen als Helleborus of Winterviooltjes brengen kleur en sfeer in de tuin of op het terras. Ruim ook de gevallen bladeren op voor een nettere indruk.

 

TIP: Staat je woning al een hele tijd te koop, neem dan nieuwe foto’s. Zeker wanneer je de vorige tips hebt toegepast. Woning na de winter nog niet verkocht? Vergeet je foto’s niet opnieuw te vervangen.

 

Lexicon