immo Roeselare West-Vlaanderen

5 voordelen van immo in Roeselare

Geschreven door Renaud Chaudoir op 15 april 2016

Waarom hier vastgoed kopen?

Wie geboren en getogen is in West-Vlaanderen, weet het ongetwijfeld: Roeselare is een kleine maar bijzonder fijne stad. Het is er aangenaam wonen en de stad slaagt er dan ook in om almaar meer jongeren en jonge koppels aan te trekken. Bovendien vind je er heel wat interessant vastgoed. Lees hier waarom immo in Roeselare zo’n voltreffer is.

immo Roeselare West-Vlaanderen

1.      Roeselare, de Rodenbachstad

In de hoofden van veel mensen is Rodenbach een heerlijk Vlaams rood bruin, een lekker bier. Maar in Roeselare, waar dit zurige, fruitige bier wordt gebrouwen, weten ze dat Rodenbach ook de naam is van een belangrijk schrijver en dichter uit onze vaderlandse geschiedenis. Albrecht Rodenbach werd geboren in Roeselare, liep er school aan het Klein Seminarie en schreef er een aanzienlijk deel van Vlaanderens mooiste poëzie, proza en toneel, waaronder het beroemde lied ‘Klokke Roeland’. En dat allemaal voor zijn 23ste, de leeftijd waarop deze productieve dichter overleed.

2.      Een stad in het groen

Wil je genieten van de voordelen van de stad en toch dicht bij de natuur wonen? Dan is Roeselare ideaal. Met z’n 60.000 inwoners is Roeselare een aangename kleine stad – en een bloeiende handels- en winkelstad trouwens! Rond de stad liggen natuurreservaten als de Kleiputten en het Sterrebos. In het centrum vind je enkele mooie stadsparken, zoals het Rodenbachpark.

3.      Bereikbaarheid

Roeselare ligt centraal in West-Vlaanderen. Kortrijk, Brugge, Oostende en Ieper zijn allen goed te bereiken. Ook Gent is perfect haalbaar met de wagen. Neem je liever de trein? Roeselare heeft een eigen station op de lijn tussen Oostende/Brugge en Kortrijk/Rijsel.

4.      In Roeselare denken ze na over de toekomst

De stad Roeselare doet er alles aan om jonge mensen – bij voorkeur uit de eigen streek – aan te trekken. Het stadsbestuur moedigt betaalbaar wonen aan en ontwikkelde een strategisch plan om de stad leefbaar te houden.

5.      Voordelige vastgoedprijzen in Roeselare

In Roeselare wonen is ook financieel aantrekkelijk. De huizenprijzen zijn er lager dan in de streek rond Brugge of Gent. Een appartement kostte in 2014 gemiddeld net geen 190.000 euro, heel wat goedkoper dan in andere gemeenten in West-Vlaanderen. Ontdek hier wat er momenteel op de markt is in Roeselare!

Lexicon