Alles loopt op wieltjes in Wielsbeke

Geschreven door Renaud Chaudoir op 13 juni 2014

Op zoek naar rust, ruimte en leuke paden langs het water die zich perfect lenen voor allerlei activiteiten op wieltjes? Dan moet je in Wielsbeke zijn! Deze kleine en rustige gemeente in Oost-Vlaanderen heeft meer te bieden dan je denkt! Maak dus snel kennis met dit pareltje in de Leiestreek. 

 

Waar ligt Wielsbeke?

Wielsbeke is een gemeente gelegen in West-Vlaanderen, vlakbij de grens met Oost-Vlaanderen. Dit betrekkelijk kleine plaatsje telt ongeveer 9000 inwoners en omvat naast Wielsbeke-centrum ook de deelgemeenten Ooigem en Sint-Baafs-Vijve.

 

Hoewel je rustig woont te midden van het groen, ligt Wielsbeke toch ook niet zo gek ver van enkele leuke steden. Op twintig minuten sta je al in het centrum van Kortrijk voor een leuke shoppingtrip. Ook Roeselare en Gent liggen op maximaal een half uurtje rijden. Wonen in Wielsbeke en pendelen naar deze steden is dus perfect mogelijk.

Charmante gemeente in de mooie Leiestreek

Wie van natuur en water houdt, vindt in Wielsbeke zeker zijn geluk. De gemeente ligt immers op het platteland, zodat je er heerlijk kan verdwalen tussen de velden. Ook aan water geen gebrek: het kanaal Roeselare-Leie loopt dwars door de gemeente.  De streek leent zich dan ook perfect tot lange wandeltochten of een gezellige picknick aan het water. Langs de autovrije jaagpaden fiets je kilometers ver door de mooie Leiestreek. Natuurlijk kan je ook kiezen voor je skateboard, step of ander sportief transportmiddel.

Wielsbeke voor sportievelingen en cultuurliefhebbers

Voor sportievelingen heeft Wielsbeke heel wat te bieden, er zijn immers verschillende sporthallen. In de zomer is het er eveneens zalig vertoeven, want dan kan je verkoeling zoeken in het openluchtzwembad. Hou je meer van cultuur? Dan heeft OC Leieland voor jou heel wat leuke activiteiten in petto, gaande van toneel, dans en toneelvoorstellingen tot een wijnproeverscursus, een culturele uitstap of een erfgoedfietstocht.

Immo in Wielsbeke

Het grootste voordeel van immo in Wielsbeke? Dat is zonder twijfel de prijs. Een gemiddeld huis kost er slechts 169.000 euro. Dat is uitzonderlijk laag, want een gemiddeld huis in Vlaanderen kost 212.000 euro. Natuurlijk zijn er in Wielbeke nog heel wat meer mogelijkheden op het vlak van immo. Zo zijn er ook heel wat villa’s, appartementen en handelspanden te koop. Ook bouwgronden kan je vinden in Wielsbeke. Bouw jij binnenkort het huis van je dromen in deze charmante gemeente? 

 

Lexicon