Je appartement verkopen tegen de juiste prijs: dat doe je zo!

Geschreven door Renaud Chaudoir op 26 mei 2014

Wat is de juiste prijs van jouw appartement?

Als je je appartement gaat verkopen wil je dat natuurlijk tegen de juiste prijs doen. Maar wat is de juiste prijs van jouw appartement? En hoe zorg je ervoor dat de waarde van je appartement stijgt? Veel heeft te maken met de uitstraling van je woning, en die heb je gelukkig zelf in de hand.

 

De prijs bepalen van je appartement

Om de prijs van je appartement te bepalen, haal je er best een schatter bij. Je kunt uiteraard ook vertrekken van de prijs die je zelf voor je woning hebt betaald, maar hou er dan wel rekening mee dat je zaken als inflatie en renovaties in rekening brengt. Zeker als je langer dan vijf jaar in je appartement hebt gehuisd, raden we je aan er een expert bij te halen.

Zorg ervoor dat je appartement schittert bij verkoop

Eens de prijs vaststaat, is het zaak om zoveel mogelijk gegadigden naar je appartement te krijgen. Er staan je dus twee zaken te doen:

 

  1. Maak gebruik van zoveel mogelijk populaire kanalen om je verkoop in de verf te zetten.
  2. Zorg ervoor dat je appartement er piekfijn uitziet zodat het een goede indruk maakt op bezoekers.

 

Zet je huis online in de kijker

Er bestaan vandaag de dag tal van websites waarop je jouw appartement online kunt etaleren. Maak er dan ook gebruik van! De meeste mensen zoeken immers via de computer naar een nieuw huis of appartement. Het aandeel van offline immokanalen slinkt zienderogen.

Zorg voor een onuitwisbare eerste indruk

De eerste indruk is cruciaal voor potentiële kopers. Het komt er dus op aan om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Hecht daarom véél belang aan het fotomateriaal dat je bij je online advertentie gaat plaatsen. Een onmisbare tip is deze: neem foto’s van je gemeubelde woning! Dat staat veel mooier dan een zielloos lege ruimte. Leg duidelijke mankementen aan je appartement liever niet vast op de gevoelige plaat. En misschien wel het belangrijkste: zorg dat je appartement netjes is opgeruimd en gepoetst als er kandidaat-kopers op bezoek komen. Een bloemetje op tafel of een kleurrijke fruitschaal op het aanrecht vergroten de aantrekkelijkheid alleen maar!

 

Lexicon