Augmented reality

Augmented reality

Geschreven door Logic-Immo op 26 december 2018

Uw magazine verkent nieuwe horizonten

Vanaf de maand december zal uw vastgoedmagazine u de kans bieden om een volledig nieuwe ervaring te beleven: augmented reality (AR), die in het Nederlands ook wel eens “toegevoegde realiteit” wordt genoemd. Dankzij deze nieuwe digitale technologie zullen zowel de artikels en de foto’s als de advertenties in het magazine u kostbare bijkomende informatie kunnen geven. AR wordt niet voor niets omschreven als één van dé wonderbaarlijkste technologieën van de komende jaren!  

Augmented realityHoe werkt het?

AR is een technologie die het mogelijk maakt om op een realistische manier digitale elementen zoals video’s en 3D toe te voegen aan een reële omgeving om zo bij de gebruiker de illusie te wekken van een perfecte integratie maar ook om de realiteit te versterken met belangrijke bijkomende informatie met veel toegevoegde waarde. Met andere woorden: het gaat om informatie die duidelijk complementair is met wat op papier staat.   

Verschillende elementen

AR bestaat uit verschillende elementen:

  • Een digitaal mobiel toestel: een smartphone of tablet.
  • Een App: die de gebruiker kan downloaden van Google Play of App Store. Deze app scant een specifieke AR-aanduiding in een artikel, een foto of een advertentie.
  • Een specifieke aanduiding: een beeld of een symbool waarvoor een internetverbinding nodig is. Een icoontje dat verwijst naar de ontwikkelaar van de App en de gebruiker de plaats signaleert waar een stukje AR is gecreëerd. 

De nieuwe technologie van de toekomst

AR is oorspronkelijke ontwikkeld met het oog op experimentele doeleinden in het leger, maar kon zich snel ook op de algemene markt doorzetten en wordt vandaag toegepast in tal van domeinen zoals film en televisie (met virtuele studio’s, 360° uitzendingen van sportwedstrijden), het onderwijs, de cultuursector (behoud van het patrimonium, musea, pedagogische leerinstrumenten), de geneeskunde (3D-modellen van organen, chirurgie vanop afstand), toerisme (bezoek van toeristische sites) en de dagblad- en magazinepers.     ,  

Om onze lezers de kans te bieden nog beter geïnformeerd te worden over de vastgoedactualiteit, waar en wanneer ze willen, nemen wij in het magazine vanaf de maand december een aantal artikels, foto’s en advertenties op, die verrijkt zijn met deze gloednieuwe en revolutionaire AR-technologie. 

Op die manier kunt u dus via uw smartphone of tablet bijvoorbeeld een sleutel-op-de-deur vastgoedproject dat men aan het bouwen is volledig bekijken, of in detail een woning of appartement die te huur staan onder de loep nemen. 

Lexicon