Batibouw 2013: het programma in avant-première

Geschreven door Renaud Chaudoir op 26 november 2012

Bouw- en renovatiebeurs

Sinds zijn ontstaan in 1959 is Batibouw één van de grootste bouw- en renovatiebeurzen van België geworden. Elk jaar trekt Batibouw tal van bezoekers: Batibouw 2012 mocht zelfs bijna 310.000 Belgen verwelkomen! In avant-première heeft Batibouw nu reeds de thema’s onthuld voor de 54e editie, die zal plaatsvinden in Brussels Expo van 21 februari tot en met 3 maart 2013.

Batibouw 2013: drie grote thema’s

Voor de 54e editie koos Batibouw wederom voor 3 grote thema’s die extra aandacht zullen krijgen: de terugkeer naar de stad, hernieuwbare energie en de overgang van stress naar zen. Met deze drie thema’s, koos Batibouw voor actuele onderwerpen die ook met elkaar samenhangen.

De terugkeer naar de stad

Na meer dan 30 jaar van stedelijke migratie, wordt wonen in de stad weer populairder. Dat komt omdat een leven buiten de stad met hoge verplaatsingskosten voor veel Belgen onbetaalbaar is geworden omwille van de economische crisis. Een terugkeer naar de stad wordt aangemoedigd.

 

De industriële sites werden verbouwd en nieuwe wijken werden aangelegd. Initiatieven om gegroepeerd te wonen (kangoeroewoningen) komen steeds vaker voor en worden niet meer met argwaan bekeken.

Van stress naar zen

De woonbeurs Cocoon die net afgelopen is, had al een thema gekozen dat rond ontstressen draaide, namelijk ‘Slow living’. Batibouw gaat Cocoon achterna en koos voor het thema ‘van stress naar zen’. Het gaat om een zen houding die overal van toepassing is: op het werk, bij het uitoefenen van hobby’s, maar uiteraard ook thuis. Ver weg van de onrust in de stad, is het huis een ontspanningscocon waar men zich goed voelt, kan uitrusten en kan genieten van privé momenten samen met de familie

Praktische info

Batibouw zal plaatsvinden van 21 februari tot 3 maart 2013 in Brussels Expo. 

 

Lexicon