Batibouw 2014 - Het jaar van de apps

Batibouw 2014 - Het jaar van de apps

Geschreven door Renaud Chaudoir op 9 februari 2014

Essentielle Immo

Wie wil kan zijn bezoek aan Batibouw voorbereiden door de website te bezoeken. Maar je kan ook de gratis app, met onder meer een plan van het salon en de volledig catalogus, downloaden op je tablet en smartphone.

Batibouw 2014 - Het jaar van de apps

BUILD-IT, ICT-diensten gericht op de bouwsector

Maar bovenal is er tijdens de eerste twee dagen van Batibouw BUILD-IT, een platform voor ICT-diensten gericht op de bouwsector. Dit platform heeft zich gedurende de zes laatste edities ontwikkeld en is zowat een salon in het salon, dat gericht is op een specifieke doelgroep die zelf continu in evolutie is.

 

“Build-IT biedt technieken en programma’s aan ter ondersteuning van elk bouwproject. En dit op verschillende levels. Zo is er onder meer 3D software voor architecten, waarmee ze hun klanten een simulatie kunnen bieden van hun toekomstige woning "legt Pierre Hermant uit. "Maar ook planningssoftware voor op pc, tablet en smartphone. Dus indien, tijdens een bezoek aan de werf de bouwpromoter, de architect en aannemer overeenkomen om een extra muur ​​toe te voegen, kan deze onmiddellijk geïntegreerd worden in het plan. Hierdoor wordt het risico op misverstanden en onenigheid nadien geminimaliseerd

 

Andere toepassingen helpen de aannemers bij de planning van de werven. En natuurlijk is er nog de domotica, een handige tool inzake beveiliging en energiebeheer... "

IT ook belangrijk in de bouwsector

Want ook in de bouwsector neemt het strategisch belang van IT toe. Enkel zo kan er intelligenter, duurzamer en efficiënter gebouwd worden. Regelgeving en marktomstandigheden zijn ook in continue evolutie en de nieuwe technologieën die op Build-IT worden tentoongesteld, beantwoorden aan deze eisen.

 

In deze context zal Design Express er de nieuwste versie van Vectorworks, een CAD en BIM-programma voor professionele ontwerpers en tekenaars uit de bouwsector, voorstellen. Deze 3D software wordt steeds krachtiger, flexibeler en heeft een verbeterde visualisatie, wat onmiddellijk duidelijk wordt.

 

Hewlett Packard stelt er de HP Designjet T2500 voor, een multifunctionele printer met afdruk-, scan- en kopiëeropties op A0-formaat, speciaal voor architecten. De interactiviteit en mobiliteit van deze HP bereiken een indrukwekkend niveau: Projecten kunnen worden geopend en afgedrukt rechtstreeks vanuit de cloud. Anders gezegd kan iedereen, met een smartphone of tablet, afdrukken waar hij zich ook bevindt.

 

Het is inmiddels duidelijk: Heel wat bedrijven die actief zijn in de bouwsector, werken mobiel. Nieuwe technieken maken het namelijk mogelijk snel en gemakkelijk informatie te delen en dat bespaart hen een hoop tijd. Flexibiliteit en mobiliteit zijn de sleutelwoorden voor de komende jaren. Gedurende de twee professionele dagen, biedt Build-IT de mogelijkheid om de innovaties en de laatste technologieën op IT-gebied te ontdekken.

 

Praktische informatie:

  • Batibouw 2014
  • Brussels Expo
  • Professionals: donderdag 20 februari 2014 - van 10u tot 18u30 en vrijdag 21 februari 2014 - van 10u tot 21u.
  • Groot publiek: van zaterdag 22 februari tot en met zondag 2 maart 2014 - van 10u tot 18u30. Donderdag 27 februari tot 23u.