Beroemde huizen buiten Europa

Geschreven door Renaud Chaudoir op 29 maart 2013

Bezoek de huizen van beroemdheden

Huizen van beroemdheden, ze spreken vaak tot de verbeelding. Als een beroemdheid overlijdt, dan wordt hun huis vaak omgetoverd tot een museum dat je kan bezoeken. We hadden het eerder al over enkele beroemde huizen binnen Europa die je kan bezoeken, maar ook buiten Europa liggen enkele prachtige huizen van beroemdheden, die meer dan een bezoekje waard zijn.

Beroemde huizen in Cuba: Ernest Hemingway

Ernest Hemingway was een bekende Amerikaanse schrijver, die een groot deel van zijn leven in Cuba doorbracht. Zo’n vijftien kilometer ten oosten van Havana, in San Francisco de Paula, ligt de woning waar Ernest Hemingway een aantal van zijn meest bekende meesterwerken schreef. Vandaag is zijn huis ingericht als museum, en kan je er de boekencollectie en de typmachine van de schrijver bewonderen. Meer informatie vind je op de website van de ‘Finca La Vigia’.

Beroemde huizen in Mexico: Frida Kahlo

Frida Kahlo was een Mexicaanse kunstschilder, die vandaag gezien wordt als een symbool voor het feminisme. Ze werd geboren, leefde, werkte en stierf in hetzelfde huis, gelegen in Mexico City. Het domein werd na de dood van Kahlo omgebouwd tot museum, dat je een blik geeft op zowel haar bekendse werken als op haar bewogen leven. Meer informatie vind je op de website van het Museo Frida Kahlo.

Beroemde huizen in de Verenigde Staten: William Randolph Hearst en Mark Twain

Beroemdheden en decadente huizen, het gaat vaak hand in hand. William Randolph Hearst was een Amerikaanse krantenmagnaat, wiens huis tot een van de meest decadente huizen van de vorige eeuw behoort. Het huis heeft 56 slaapkamers, 61 badkamers, 19 zitkamers, een biscoopzaal, een binnen- en buitenzwembad (met authentieke Romeinse zuilen), een vliegveld en de grootste privé zoo ter wereld.  Binnen hangt het vol met zeldzame kunstwerken. Dat een bezoekje aan dit gigantische complex de moeite waard, dat moeten we er niet meer bij vertellen! Van te voren reserveren is wel een must.

 

Ook het huis van Mark Twain kan je bezoeken. Mark Twain was een Amerikaanse schrijver, die wel eens de vader van de Amerikaanse literatuur wordt genoemd. Hij woonde er met zijn hele gezin, en het huis had alle moderne voorzieningen van die tijd. Zo beschikte het gezin over een telefoon, iets wat in die tijd uitzonderlijk was. In het huis en museum kan je enkele permanente en tijdelijke expo’s over Twain bewonderen. Voor meer informatie kan je terecht op de website van het Mark Twain House.

Lexicon