De slaapkamertrends van 2013

Geschreven door Renaud Chaudoir op 28 februari 2013

De nieuwste trends in 2013

Tegenwoordig wordt er veel aandacht besteed aan ontspanning en rust, en wordt de slaapkamer een steeds belangrijkere ruimte in huis. Reden genoeg dus om de slaapkamer trends van 2013 te verkennen, zodat je kan genieten van een welverdiende nachtrust in een trendy slaapkamer!

De hemelse slaapkamer

In de hemelse slaapkamer staat comfort centraal: zachte materialen en lichte kleuren vormen de basis van deze slaapkamer. De nieuwe trendkleur blauw wordt in deze slaapkamer in al zijn facetten toegepast. Blauwtonen, grijstinten en wit zijn de basiskleuren en zijn niet voor niets de kleuren die je aan een blauwe hemel met stapelwolken doen denken. Dankzij dit kleurenpalet waan je jezelf meteen in de hemel op een zacht bed van wolken.

 

Daarnaast is een zacht bed onmisbaar in de hemelse slaapkamer. Dankzij een extra dekmatras en kwalitatief bedtextiel biedt je bed nog meer slaapcomfort.

De natuurlijke slaapkamer

Een andere slaapkamer trend van 2013 is om in de slaapkamer in te spelen op de natuur. Dankzij natuurlijke materialen en groene kleuren haal je meteen de rust van de natuur naar je slaapkamer. 

 

Kies bijvoorbeeld voor een zandkleurig tapijt als basis en voeg daarna groene accenten toe. Groen is een rustgevende kleur, dus zal groen als accentkleur je nachtrust niet verstoren, maar eerder bevorderen. Als je je helemaal in het bos wil wanen, kan je tevens opteren voor een fotobehang van een bos naar keuze. Om de knipoog naar de natuur extra in de verf te zetten kan je ook via het bedtextiel verwijzingen naar de natuur in je slaapkamer toevoegen. Vergeet trouwens niet dat hout als materiaal ideaal is om de natuur naar je slaapkamer te halen. Met een houten bijzettafeltje, een rieten opbergmand en een traditionele schommelstoel is jouw slaapkamer het toppunt van natuurlijke rust.

De kleurrijke slaapkamer

Volgens de slaapkamertrends van 2013 is kleur in de slaapkamer weer helemaal in. Kleur dient vooral om de industriële look van beton, metaal en glas op te fleuren en meer pit te geven. Knalgeel, neonrood en elke andere kleur van de regenboog zijn perfect voor een kleurrijke slaapkamer die energie uitstraalt.

 

Je kan kleur toevoegen via een opvallende accentmuur of door een kleurrijke bedsprei. Uiteraard kan je ook spelen met accessoires en kiezen voor een nachtkastje in felgroen, of een nachtlampje in opvallend paars. Alle kleuren van de regenboog zijn welkom!

 

Lexicon