3 Belgische bureaus op de shortlist

Drie Belgische bureaus op shortlist ‘World Building of the Year 2016’

Geschreven door Renaud Chaudoir op 3 oktober 2016

Prestigieuze prijs op World Architecture Festival

Ook dit jaar vindt in Berlijn het vermaarde World Architecture Festival (WAF) plaats. Op dit architectuurcongres waar zo’n 2.500 mensen uit de sector op afkomen, worden ook prijzen uitgereikt. Voor de meest begeerde bekroning, die van World Building of the Year 2016, zijn drie bureaus uit ons land in de running.

3 Belgische bureaus op de shortlist

Genomineerden uit 58 landen

Van 16 tot 18 november verzamelt de beau monde van de architectuur zich in de Arena in Berlijn. Nu al wordt er reikhalzend uitgekeken naar de bekroning van de beste gebouwen van het jaar. Op de shortlist van de WAF 2016 prijken er genomineerden uit 58 verschillende landen. Onder hen bekende architectenbureaus zoals Zaha Hadid Architects, BIG, Studio Gang en Rogers Stirk Harbour + Partners.

Duimen voor België

Dit jaar is vooral het Verenigd Koninkrijk sterk vertegenwoordigd, maar ook bureaus uit Australië en Turkije maken kans op een prijs.

De drie genomineerde Belgische bureaus zijn:

Illustere jury voor 'World Building of the Year 2016'

De genomineerden zijn onderverdeeld in 32 categorieën, zoals hotels, scholen, kantoren gezinswoningen of sportcomplexen. Slechts een van deze gebouwen zal de titel van World Building of the Year 2016 wegkapen. Daarnaast is ook de prijs van Future Project of the Year heel begeerd.

De juryleden die de prijzen toekennen zijn klinkende namen in de architectuurwereld. Het gaat om David Chipperfield, Manuelle Gautrans, Kai-Uwe Bergmann en Ole Scheeren. Die laatste ging vorig jaar aan de haal met de prijs van World Building of the Year met zijn ontwerp voor het ‘verticale dorp’ The Interlace.

Lexicon