Een foto op je gevel dankzij grafisch beton

Geschreven door Renaud Chaudoir op 25 juli 2013

Je gevel communiceert met de omgeving dankzij het gebruik van grafisch beton

Een betonnen gevel klinkt misschien wat saai, dankzij de nieuwe Graphic Concrete techniek is beton terug van weggeweest. De mogelijkheden van dit grafisch beton zijn eindeloos. Je kan patronen, structuren en foto’s in het betonoppervlak aanbrengen. Het is een ongelofelijke eyecatcher! 

Een foto met een kunstzinnig effect over de volledige hoogte van het gebouw, dat is mogelijk dankzij grafisch beton. Van prints en afbeeldingen tot eigen foto’s tegen de gevel van een gebouw; het aantal mogelijkheden en resultaten zijn verbluffend. Maar een foto overbrengen op een metershoge gevel, dat vraagt om een sterk staaltje betontechnologie, toch?

De techniek achter grafisch beton

De afbeelding die je tegen de betonnen gevel wenst, wordt eerst vastgelegd op foto. Hierna wordt de foto, na de nodige bewerkingen, op een membraan gedrukt. In dit membraan zit een droogvertrager waardoor het uitharden van het beton op die plaatsen vertraagt. Hierdoor wordt de tekening in het gladde betonoppervlak uitgespaard. Dit membraan wordt vervolgens in de bekisting van het beton verwerkt.

Mogelijkheden met grafisch beton

Zoals hierboven reeds vermeld, zijn de mogelijkheden met grafisch beton eindeloos en verbluffend. Patronen, structuren, afbeeldingen en foto’s kunnen in het betonoppervlak aangebracht worden. Een blinde, saaie muur wordt dankzij grafisch beton een fraaie gevel die communiceert met zijn omgeving.

Verbluffende voorbeelden

  • In Frankfurt am Main siert een foto van het brandweerteam, in volle actie, de gevel. 
  • In de Tsjechische Republiek brengt H.A.N.S. Industrial building kleur met grafisch beton
  • In Zweden wordt de omgeving van het Kockum Park gesierd door kunstzinnige afbeeldingen
  • In België werd het appartementsgebouw aan de Oude Zwembadsite in Leuven voorzien van een Eyecatcher 

 

Lexicon