Een vakantiehuis in Spanje huren

Geschreven door Renaud Chaudoir op 3 augustus 2012

Tapas, Flamenco, en sangria à volonté!

Spanje is het land van de stierengevechten, de sierlijke flamenco, de heerlijke tapas en verfrissende sangria’s. Wie een vakantiehuis huurt in Spanje kan trouwens rekenen op heel wat uren zonneschijn, zowel in de zomer als in de winter. Ook het landschap van Spanje is gevarieerd en heeft voor elk wat wils: u vindt er bergen, rotskusten, lange zandstranden, maar eveneens prachtige steden.

 

Spanje is dus het ideale vakantieoord voor wie er even tussenuit wil en tegelijkertijd niet té ver van huis wil zijn. Daarom kan je bij Logic Immo tal van schitterende vakantiehuizen huren in de mooiste streken van Spanje

Een vakantiehuis huren in de Spaanse Costa’s

Spanje is het bekendst vanwege de Spaanse Costa’s. De Costa Brava, Costa Dorada, Costa Blanka, Costa del Sol, etc…; hebben allen prachtige stranden, een mooi binnenland, cultuurrijke steden en dorpjes, en uiteraard een bruisend nachtleven. De Spaanse Costa’s bieden daarmee de perfecte afwisseling tussen, zon, zee, strand, plezier en cultuur. Een vakantiehuis huren in de Spaanse Costa’s is dus een aanrader voor zowel jong als oud!

Een vakantiehuis huren in het Baskenland

Wie de Spaanse Costa’s net iets te druk vindt, kan ook terecht in het Baskenland, dat gelegen is in het noorden van Spanje. Het Baskenland is iets minder bekend bij het grote publiek, maar daarom niet minder interessant! U vindt er mooie berglandschappen en dorpjes in de originele Baskische cultuur.

 

Wie een vakantiehuis huurt in het Baskenland kan tevens een uitstap maken naar de nabij gelegen stad Bilbao met het excentrieke Guggenheimmuseum als hoogtepunt. Verder heeft Bilbao een uniek historisch centrum met tal van prachtige gebouwen.

Een vakantiehuis huren in Catalonië

Catalonië is gelegen in het noordoosten van Spanje en telt ongeveer 7 miljoen inwoners. In Catalonië spreekt men doorgaans een eigen taaltje, genaamd het ‘Catalaans’, gesproken. Ook Catalonië heeft een zeer gevarieerd landschap: naast bergen vindt u er tevens uitgestrekte velden en vlaktes.

 

Een vakantiehuis in Catalonië is bovendien de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan Barcelona, de hoofdstad van Catalonië. Barcelona wordt genoemd als dé cultuurstad van Spanje die onlosmakelijk verbonden is met kunstenaar Gaudi. U kan er terecht voor tal van architecturale pracht, een uitgebreid winkelaanbod en een veelzijdig nachtleven.

Een vakantiehuis huren in Andalusië

Andalusië staat symbool voor het onvervalste Spanje. Opzwepende muziek, temperament, flamenco, sangria en gazpacho vindt u dan ook allemaal terug in Andalusië. Daarnaast is Andalusië ideaal om te genieten van zon, zee, strand en natuur samen met een streepje cultuur. Wie graag gaat citytrippen in Andalusië kan terecht in Cordoba, Granada of Sevilla, stuk voor stuk pareltjes met een rijk historisch verleden.

 

Lexicon