woonbarometer

Eerste grote Woonbarometer: wat leeft er in België?

Geschreven door Renaud Chaudoir op 25 november 2015

Bouwsector lanceert nationale enquête

Hoe tevreden ben jij met je woning? En hoe voelen de andere Belgen zich over hun huisvesting? Zijn ze optimistisch of net pessimistisch over de haalbaarheid van hun droomwoning? En welk woon- en bouwbeleid willen de Belgen het liefst? Om deze en andere vragen te beantwoorden, ontwikkelde de bouwsector de Woonbarometer ‘Handen af van mijn baksteen’. Die wordt dit jaar gelanceerd.

woonbarometer

De Woonbarometer peilt naar verwachtingen en percepties

Om een accuraat beeld te krijgen van wat er leeft in België op het vlak van woningbouw en –renovatie, ontwikkelde de Federatie van Algemene Bouwaannemers (FABA) de Woonbarometer. De Federatie wil die graag vanaf nu jaarlijks aanbieden, zodat de resultaten als referentiekader kunnen dienen voor de bouw- en vastgoedsectoren.

In de enquête, waaraan je online kunt deelnemen op www.handenafvanmijnbaksteen.be, zijn de belangrijkste aspecten van woningbouw en renovatie opgenomen, aldus FABA. Zo peilt de enquête naar het vertrouwen in de bouw en renovatie, de kennis over milieu- en energienormen, de impact van woonleningen, de waardering en impact van de wettelijke en fiscale hervormingen, enzovoort.

Na afloop van de enquête zullen de resultaten online beschikbaar worden gemaakt. De Woonbarometer zal inzicht verschaffen in hoe de Belgen zich voelen ten opzichte van bouwen en renoveren, hoe zij de toekomst inschatten, en welke impact maatschappelijke veranderingen hebben op de bouwplannen van onze landgenoten.

Neem zelf deel

Op www.handenafvanmijnbaksteen.be kun je deelnemen aan de enquête, of je nu concrete (ver)bouwplannen hebt, de woning van je kinderen financiert, of nog niet toe bent aan een eigen huis. De enquête, die zowel in het Nederlands als het Frans beschikbaar is, neemt minder dan tien minuten in beslag en gaat gepaard met een wedstrijd. Als kandidaat-(ver)bouwer kun je een cheque van 5000 euro in de wacht slepen … Laat je stem horen en maak kans op een renovatie/bouwcheque! 

Lexicon