Evalueer uw vastgoedprestaties

Geschreven door Renaud Chaudoir op 17 december 2014

Trends in de markt en bij uw doelpubliek

Vraag uw bestaande en potentiële klanten om uw prestaties te evalueren en observeer de trends in de markt en bij uw doelpubliek: dat is wat de website RealAdvice.be u belooft.
Uitgaande van de vaststelling dat geen enkele advertentie, mailing of tweet een grotere impact heeft op het aankoopgedrag van consumenten dan een objectieve mening van klanten, wijst RealAdvice erop dat “wat anderen over u zeggen altijd erg belangrijk was in de vastgoedsector!”
 

In het tijdperk van de sociale media


In het tijdperk van de sociale media stelt RealAdvice voor om uw mond-tot-mond reclame versie 2.0 te organiseren.
Tegenwoordig gaan al uw potentiële klanten eerst op zoek naar een agentschap op het internet, zelfs voor ze in hun omgeving informatie inzamelen. Daarom is het belangrijk de kwaliteit van uw werk in de kijker te zetten en zo uw aanwezigheid op het internet te versterken met RealAdvise.be. Een aanwezigheid van topkwaliteit natuurlijk.


Wat is er dan zo nieuw aan deze oplossing?


1. Tevredenheidsonderzoek:

 

  • De tevredenheidsonderzoeken worden geconfigureerd en op maat aangepast aan het imago van uw agentschap: logo, kleuren, ….
  • Door middel van unieke links kan de tevredenheid van uw klanten gekoppeld worden aan uw database.
  • De onderzoeken passen zich automatisch aan aan de taal van uw klanten (FR/NL/EN).
  • En vooral: uw tevredenheidsscores worden geïntegreerd op uw website (en gevalideerd door een label): een deskundige service heeft er nu eenmaal baat bij om in de kijker gezet te worden.


2. Monitoringtool:


Met behulp van een optionele monitoringtool voor de performantie kunt u steekproeven bij klanten gebruiken om de prestaties van het team van uw agentschap te evalueren en zo de elementen te identificeren die u kunt verbeteren door te kijken door de ogen van uw klanten.
Een ander nuttig hulpmiddel is het gedetailleerd maandelijks verslag waarin uw resultaten geanalyseerd en vergeleken worden op basis van 10 criteria: klanttype, contracttype, regio, periode, …. : een heleboel manieren dus om uw klanten beter te leren kennen.

3. Marktonderzoeken:

Wat denkt uw cliënteel? Hoe positioneert u zich met betrekking tot de onderwerpen die hen echt interesseren?
Met deze optionele tool voor marktonderzoeken voor de vastgoedsector kunt u:
• Uw eigen vragenlijst opstellen
• Uw klantendatabase gebruiken
• Een meer gedetailleerde peiling uitvoeren bij uw bestaande en potentiële klanten dan met een gewone vraag naar de mening van klanten.
Zo krijgt u antwoorden op precieze vragen en kunt u zich met kennis van zaken positioneren in uw markt.


Tarieven
 

Rekening houdend met de toegevoegde waarde van deze diensten voor de aangesloten immobiliënkantoren is de prijs van 49,90€/maand voor de oplossing om de mening van uw klanten te kennen echt heel betaalbaar.
Ander interessant weetje: RealAdvice voert voortaan elke maand een marktonderzoek uit voor de vastgoedsector om bij u te peilen naar de actualiteit en de trends, maar ook naar uw perceptie van nieuwe technologieën waarover de sector beschikt (sociale netwerken, 3D-plan, home staging, …).
De eerste van deze onderzoeken kunt u raadplegen op :  https://www.seerus.com/nl/marktonderzoek/repondre-a-notre-etude/Q7Nwbjgb5FNOK7tcDg98


De resultaten van deze onderzoeken zullen in de loop van het jaar gepubliceerd worden. Dat mag u zeker niet missen.


PS: Als u “Logic-Immo” vermeldt bij uw bestelling ontvangt u deze service een maand gratis!

http://www.realadvice.be/nl/

Lexicon