Van de zomer genieten op je design terras

Geschreven door Renaud Chaudoir op 11 juli 2014

Een zomerklaar design terras

De zomer komt volop dichterbij. Hoog tijd dus om de handen uit de mouwen te steken en je design terras in orde te brengen voor de warme zomermaanden. Want het moet toch wel gezegd: wat is er leuker dan op je terras te genieten van de stralende zon?  Hoe je je terras omtovert tot een design relaxplek?

 

Op je terras begin je aan de lente

Tijdens de zomer wil je uiteraard gewoon genieten. Daarom moet je de lente aangrijpen om je terras in gereedheid te brengen. De zachte lentetemperaturen zijn ideaal om buiten aan de slag te gaan, dus je maakt er het best dankbaar gebruik van. De eerste stap? Heel doordacht het materiaal voor je design terras kiezen. Of je nu gaat voor sierkasseien, klinkers, tegels of natuursteen: je kunt er iets moois mee doen. Je materiaalkeuze bepaalt natuurlijk wel de plaatsingsvoorschriften. Begin dus niet zomaar halsoverkop je terras te plaatsen. Door je op voorhand goed te informeren, wordt je terras ongetwijfeld een topper.

Terrasonderhoud: mooie terrassen mooi houden

Het materiaal dat je kiest, is trouwens ook bepalend voor het onderhoud dat je dient te plegen. Hou er dus zeker rekening mee! Zo mag je bijvoorbeeld nooit zomaar een hogedrukreiniger of een schuurspons gebruiken om natuursteen te reinigen. Laat je dus ook zeker informeren over de reinigingsvoorschriften voor je design terras. Een terras aanleggen is namelijk een hele investering, en je draagt er dus best de juiste zorg voor.

Een zomers terras is niet af zonder terrasmeubels

Helemaal tevreden over de plaatsing van je design terras? Dan moet je natuurlijk ook nog op zoek gaan naar unieke en originele terrasmeubels om je zomerterras nog uitnodigender te maken. Durf daarbij gerust gaan voor functionele eyecatchers. Tuinzetels, tuinbanken en hangmatten zijn perfect geschikt om een gezellig en elegant lounge-effect te verkrijgen.

Creëer nog meer sfeer met terrasverlichting

Gezellig genieten van een glaasje wijn, barbecueën met vrienden… Het gaat al snel door tot lang na zonsondergang. Vergeet daarom ook zeker geen prachtige terrasverlichting te plaatsen. Met de juiste verlichting worden je zomerse terrasmomenten op slag nog gezelliger. Je kunt gaan voor sfeervolle en romantische verlichting, maar je kunt net zo goed kiezen voor een unieke eyecatcher. Mogelijkheden te over!

 

Lexicon