Gezellig wonen in plattelandsgemeente Wingene

Geschreven door Renaud Chaudoir op 24 juli 2014

Wonen in Wingene: de voordelen op een rijtje

Wie op zoek is naar een gezellige thuis in West-Vlaanderen, moet zeker en vast een kijkje gaan nemen in Wingene. De landelijke gemeente, die bestaat uit Wingene-centrum en deelgemeente Zwevezele, is niet al te groot, maar wel absoluut dynamisch en heel aangenaam om te vertoeven. Zegt wonen in Wingene jou wel iets? Ontdek dan snel de troeven van deze gezellige gemeente!

 

Wingene: genieten van het groen

In Wingene gaan wonen, dat doe je met een reden. Vooral de mooie landschappen en uitgestrekte bossen zijn echte pareltjes voor natuurliefhebbers. Onder meer in de Munkebossen, het Lakebos en natuurgebied de Gulke Putten kun je heerlijke wandelingen maken en helemaal tot rust komen. Je komt ook heel wat kastelen tegen in Wingene. Pal in de Wildenburgse bossen vind je bijvoorbeeld het 16e-eeuwe Blauwhuis met een prachtig omringend park. Ook het landgoed Zorgvliet en de Sint-Amandskerk zijn een bezoekje waard.

Wingene feest

In Wingene is er altijd wel iets te doen. De grootste evenementen van het jaar? Dat wordt moeilijk kiezen. De feestneuzen zullen Carnaval Zwevezele noemen, terwijl voorstaanders van de Bruegeliaanse Roggebroodfeesten de jaarlijkse reuzenstoet zullen opperen. Wie zijn vertier dan weer groots ziet, kan natuurlijk altijd terecht in provinciehoofdstad Brugge, die vlakbij ligt en een veelvoud aan mogelijkheden biedt. Je kunt er niet omheen: de Wingenaars hebben het goed voor elkaar.

Wonen in Wingene

Je merkt het al: wonen in Wingene heeft zo zijn voordelen. Ben jij ook helemaal verliefd op de gezellige West-Vlaamse gemeente? Dan ben je waarschijnlijk benieuwd naar de vastgoedmogelijkheden. De gemiddelde huizenprijs in Wingene bedraagt € 218.000 en benadert dus ongeveer het Vlaamse gemiddelde.

 

Lexicon