Groen wonen = goed wonen in Gistel

Geschreven door Renaud Chaudoir op 28 mei 2014

Gistel: fiets- en wandelparadijs

Wie houdt van groen moet in Gistel zijn! Het is een waar fiets- en wandelparadijs op de grens van de polders en het Houtland in West-Vlaanderen. In Gistel gaan wonen is dan ook bewust kiezen voor rust, op een boogscheut van grote steden Brugge, Oostende en Torhout. Daarnaast blijft Gistel onlosmakelijk verbonden met Flandriens Johan Museeuw en Sylveer Maes.

 

Wonen tussen polder- en zandstreek

Hou je van groen en rust, dan is Gistel de place to be! In de naam Gistel zit trouwens de ontwikkelingsgeschiedenis van het landschap en het contact tussen de polder- en zandstreek vervat. ‘Gistel’ betekent immers letterlijk: open bos op hogere zandgrond, nabij moerassen. Gistel ligt dan ook op een oude zandheuvelrug met zowel in het noorden (richting zee), als in het zuiden (meer landinwaarts) lager gelegen gebieden.

De Godelieveprocessie

Het hoogtepunt van het jaar is de Godelieveprocessie, waarin ruim 1.000 figuranten zorgen voor de uitbeelding van het leven, de mirakelen en de marteldood van Godelieve. Bovendien herbergt Gistel nog tal van oude molens. Zo is de site rond de Oostmolen een echte toeristische trekpleister in het stadscentrum.

Gistel: stad van de Flandriens

Gistel is ook stevig in de Vlaamse klei geworteld als geboortestad van Flandriens als Johan Museeuw en Sylveer Maes. In zo’n stad móet fietsen wel belangrijk zijn! Gistel is dan ook het fietsparadijs bij uitstek. Het fietspad Groene 62 langs de opgeheven spoorlijn Oostende-Torhout maakt de verbinding met het 200 hectare grote kasteelpark van Wijnendale. En het fietspad langs het kanaal Plassendale-Snaaskerke-Nieuwpoort is één van de belangrijkste verbindingsroutes van de kust met het Brugse Ommeland.

 

Ben je op zoek naar een woning in een rustige omgeving, maar toch vlakbij enkele grote steden? Kijk dan zeker eens op Logic-Immo.be!

 

Lexicon