Het eerste bezoek aan de nieuwe woning

Geschreven door Renaud Chaudoir op 28 januari 2013

Column van Jessie

Eindelijk was het zover: ons eerste echte bezoek aan het appartement! Natuurlijk gingen we bijna elke week naar ons appartement kijken, maar uiteraard mag je niet op de werf komen en konden we alleen de buitenkant bewonderen. Nu was de dag aangebroken dat we de binnenkant mochten bekijken en een eerste voet gingen zetten in onze toekomstige woonst.

De eerste indruk

De eerste keer dat we in het appartement kwamen, waren alle buitenmuren, binnenmuren en ramen geplaatst. De muren en de vloeren waren ruw afgewerkt.

 

Mijn eerste indruk toen ik binnenstapte was vooral “God, wat is het hier klein!”. Ik was er zelfs van overtuigd dat ons bed nooit in de slaapkamer zou passen. Pas nadat ik thuis het bed ging meten, was ik gerust dat we onze slaapkamer niet veel te klein was en dat we met gemak een grote kleerkast in de kamer konden plaatsen. Blijkbaar is het zo dat een ruimte altijd veel kleiner lijkt als ze niet aangekleed is en er geen meubels instaan. Ik kan al niet meer wachten tot ik eindelijk alles mag inrichten!

Stopcontacten kiezen

De volgende stap was het aanleggen van de waterleidingen en de elektriciteit, waarna de dekvloer of ‘chape’ gelegd zou worden. Daarom vroeg de aannemer ons om samen met hen de plaatsing van de stopcontacten te overlopen. Indien we graag extra stopcontacten hadden, konden die zonder probleem geïnstalleerd worden, weliswaar met een meerprijs. Ook de plaatsing van de schakelaars, lichtpunten en parlofoon werd definitief vastgelegd.

Rondleiding door het gebouw

Na een bezoek in ons eigen appartement, nam de aannemer ons mee voor een rondleiding doorheen de rest van het gebouw. Er werd ons getoond waar de lift zou komen, welke ingang voor ons appartement bedoeld was en hoe de trap er zou uitzien. Daarna mochten we naar de ondergrondse waar de garages en extra bergruimtes geïnstalleerd zouden worden. Tenslotte nam de aannemer ons mee naar een appartement van de A blok (ons appartement lag in de B blok) dat eerst afgewerkt zou worden. Het appartement daar was reeds voorzien van een dekvloer en ook de muren waren reeds bepleisterd. Ik wou dat ons appartement er ook al zo uitzag en dat de oplevering in zicht was. Zucht, ging de tijd nu maar even super snel vooruit…

 

Lexicon