verkoop huis

Zomer: het ideale moment om je huis te verkopen?

Geschreven door Renaud Chaudoir op 6 juli 2015

Prijsdaling huizen en appartementen in 2015

Vanaf dit jaar zijn de prijzen van huizen en appartementen aan het dalen. Deze evolutie startte voorzichtig tijdens het jaarbegin, maar wordt tijdens deze zomer echt merkbaar. Wacht dus niet te lang meer als je plannen hebt om je huis of appartement te verkopen.

verkoop huis

Scherpste daling tegen jaareinde verwacht

Door het wegvallen van de Vlaamse woonbonus zijn de prijzen van huizen en appartementen vanaf 2015 aan het dalen. Vastgoedspecialisten verwachten tegen het jaareinde zelfs cijfers die rond gemiddeld 2,5 tot 3,5 procent zullen schommelen.

 

Naast de woonbonus vormt de historisch lage rente een andere oorzaak. De rentevoeten zullen de komende maanden namelijk opnieuw naar een meer normaal niveau stijgen. Hierdoor zullen mensen minder grote bedragen kunnen lenen, wat een impact heeft op het evenwicht tussen vraag en aanbod. Om die reden verwacht men ook dat de dalende trend van woningprijzen zich in 2016 zal doorzetten.

Wacht niet te lang met verkopen

Goed nieuws dus voor wie plannen heeft om vastgoed te kopen. Iets minder leuk nieuws voor mensen die van plan zijn hun huidige woning te verkopen. Als de voorspelde trend zich effectief doorzet, kunnen zij beter niet te lang meer wachten om hun woning of appartement op de markt aan te bieden. Deze zomerperiode lijkt dan ook het ideale moment om je huis of appartement te verkopen.

Logic-Immo zet je op weg!

Heb je plannen om een huis of appartement te verkopen? Wees er dan snel bij en ga nog dit jaar de markt op. Logic-Immo kan je hier perfect bij helpen. Met een ruim aanbod aan vastgoed en dagelijks een massa bezoekers zijn we het perfecte medium om snel geïnteresseerde kandidaten te vinden die je woning willen overnemen! 

Lexicon