Home staging: je huis nog aantrekkelijker maken voor potentiële kopers!

Geschreven door Renaud Chaudoir op 17 april 2014

Kleine herstellingen en verfraaiingswerken

Het is een relatief nieuwe trend die is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten: home staging. Het doel? Je woning klaar maken voor verkoop door allerhande kleine herstellingen en verfraaiingswerken door te voeren om zo de prijs van je woning op te drijven.

 

Homestaging verbetert de eerste indruk

Vastgoedspecialisten zijn het erover eens: geïnteresseerde kopers beslissen binnen de 90 seconden of ze een woning al dan niet zullen nemen. Om maar te zeggen: het belang van de eerste indruk mag niet onderschat worden. Het komt er dus op aan je woning goed voor de dag te laten komen wanneer je potentiële kopers over de vloer krijgt. En dat is precies waar home staging zich op toelegt!

 

Je kunt een interieurspecialist laten komen die je huis van kelder tot zolder onder handen neemt, maar die kost vaak handenvol geld. Een goedkopere oplossing is om je woning zelf klaar te maken voor verkoop door het een nieuwe en frisse toets te geven voor een minimum aan centen – reken op ongeveer 1 procent van de verkoopprijs.

Orde, kleur en licht

Wie zijn woning voor zoveel mogelijk geld van de hand wil doen, streeft best drie doelen na: orde, kleur en licht. Begin met je woning van onder tot boven te poetsen. Alle persoonlijke spulletjes, zoals familiefoto’s, verzamelingen, en dergelijke verwijder je ook tijdens je poetsronde. Meubilair dat niet bij elkaar past, haal je weg. Voor kleine onvolmaaktheden, zoals beschadigde tegels en afschilferende verf maak je nu ook best tijd.

 

Voeg kleur toe door hier en daar een bloemetje op een tafel te zetten of een mooie kamerplant neer te poten in de hoek van de kamer. Ook een strategisch geplaatst kussen kan de boel opvrolijken. Het draagt bij tot de algehele uitstraling van je woning en geeft alles een frisse toets die potentiële kopers zeker zal aanspreken.

 

Een donker huis spreekt weinig tot de verbeelding. Open de gordijnen en laat het licht binnen. Grote kasten die het licht blokkeren verschuif je of haal je weg. Zo creëer je ook ruimte, wat de aantrekkingskracht van je woning alleen maar verhoogt.

 

Wedden dat de verkoop van je woning van een leien dakje zal lopen?

 

Lexicon