Een huis kopen in Limburg? Slim voor de portemonnee!

Een huis kopen in Limburg? Slim voor de portemonnee!

Geschreven door Renaud Chaudoir op 1 juni 2015

Limburg blijft de goedkoopte provincie voor de aankoop van immo

Gaan wonen in Limburg, dat is goed voor de portemonnee! De provincie blijft nog steeds de goedkoopste in Vlaanderen voor het kopen van een woning of appartement. Daar waar de woningprijzen in veel centrumsteden de pan uit swingen, blijkt wonen in Hasselt of Genk bijzonder goed betaalbaar. Ben je dus nog op zoek naar een woning of appartement en is je budget beperkt, overweeg immo in Limburg dan zeker!

Een huis kopen in Limburg? Slim voor de portemonnee!

De prijs van huizen en appartementen blijft stabiel

De prijs van huizen en appartementen bleef afgelopen jaren redelijk stabiel in Limburg. Voor een woning betaal je gemiddeld 215.000 euro, voor een appartement ligt die prijs op 220.000 euro. In centrumstad Hasselt ligt de prijs voor een woning gemiddeld op 218.000 euro, wat maar net boven het gemiddelde in Vlaanderen is. Voor een appartement ligt de prijs in Hasselt gemiddeld op 217.000 euro, wat opnieuw bijzonder betaalbaar is in vergelijking met andere centrumsteden. Tot slot steeg de prijs van villa’s opnieuw na een gestage afkalving van de prijs eerder. Je betaalt nu gemiddeld 295.000 euro voor een villa in Limburg.

Limburg: wonen te midden van groen en rust

Wonen in Limburg is niet alleen goedkoper, het is er ook erg rustig en groen. Ben je sportief, dan ontdek je er tal van prachtige fiets- en wandelroutes die je naar de mooiste plekjes in ons land brengen. Het is dan ook niet onlogisch dat deze provincie al jarenlang de meest populaire fietsprovincie in België is. Ook voor wie van de natuur houdt, heeft Limburg veel te bieden: er wordt wel eens gezegd dat Limburg één groot natuurreservaat is. De talloze fiets- en wandelroutes brengen je onder andere naar het Nationaal Park Hoge Kempen, het eerste en enige nationale park in Vlaanderen.

Lexicon