Je huis sneller kwijt dankzij Pokémon Go?

Je huis sneller verkopen dankzij Pokémon Go?

Geschreven door Renaud Chaudoir op 6 september 2016

Vastgoedmakelaars willen profiteren van de hype

In Amerika hebben vastgoedmakelaars de commerciële aantrekkingskracht van Pokémon Go, het populaire spel voor op de smartphone, al ontdekt. Wanneer ze een ‘open huis’ houden, laten ze niet na om in de aankondiging te vermelden dat er Pokémon gevangen kunnen worden rond het huis. Bij ons loopt het zo’n vaart nog niet, maar Pokémon Go wordt wel al volop ingezet voor andere commerciële doeleinden. En wees gerust: om je huis sneller te verkopen heb je Pokémon Go niet nodig …

Je huis sneller kwijt dankzij Pokémon Go?

Is de hype al voorbij?

Het ziet ernaar uit dat de Pokémon-hype na de zomer wel zal overwaaien. Toch hebben handelaars er intussen al gretig gebruik van gemaakt om klanten te lokken. Met zogenaamde ‘lures’ kochten ze Pokémon aan om als lokaas in te zetten. Zo lokten winkels en restaurants Pokémonjagers en boden hen vervolgens oplaadpunten of gratis powerbanks aan, zodat ze ter plaatse verder konden spelen (en intussen iets consumeren, uiteraard …). Amerikaanse vastgoedmakelaars deden hetzelfde met potentieel geïnteresseerde huizenkopers: “Kom kijken naar dit huis en vang een Pikachu!” Met wisselend succes, want helaas bleek niet elke potentiële koper een Pokémonjager.

Je huis sneller verkopen? Dat kan ook zonder Pokémon

Gelukkig zijn er nog andere manieren om mensen warm te maken voor het huis dat je te koop stelt. Het komt erop aan een goeie eerste indruk te maken, want zoals het cliché luidt: die kans krijg je maar één keer. Dat doe je zo:

  • Stofzuig, dweil en ga eens rond met een doekje. Je zou ervan versteld staan hoe veel mensen afknappen op de laag stof die de vitrinekast of het salontafeltje bedekt. Om nog maar te zwijgen van de stofvlokken onder het bed.
  • Creëer ruimte. Zwaai de gordijnen open (of vervang ze eventueel door lamellen), verwijder storende accessoires (dat porseleinen ‘postuurke’ op de schoorsteenmantel mag nu écht wel weg) en vervang donkere kussens door lichtere exemplaren.
  • Fleur de keuken of woonkamer op met een vers boeketje bloemen of een kamerplant. Groen brengt leven en frisheid in huis!

Lexicon