Huis van Steve Wozniak te koop

Geschreven door Renaud Chaudoir op 26 maart 2013

Apple oprichter verkoopt huis voor 3,5 miljoen euro

De zelf ontworpen woning van Steve Wozniak, die samen met Steve Jobs Apple oprichte, staat te koop voor 3,5 miljoen euro of 4,4 miljoen dollar. Het huis staat al sinds februari 2012 te koop. Toen vroeg de eigenaar nog 5 miljoen dollar voor het pand. Voor ene rondleiding in het huis, kan je terecht bij vastgoedmakelaar Arthur Sharif & Associates.

Ligging

Wozniak liet het huis in 1986 bouwen aan de voet van de Santa Cruz bergen in Los Gatos in Californië, op een korte afstand van Cupertino, waar het hoofdkantoor van Apple gevestigd is. Het huis in de Silicon Valley ziet er nog zeer modern en eigentijds uit, zelfs al werd het reeds meer dan 25 jaar geleden gebouwd.

De woning van een Apple topman

Hoewel de woning van Steve Wozniack een zeer modern interieur heeft, is er ook een sterke nadruk op de natuur. Er werden immers vele open ruimtes gecreëerd en grote ramen geven een adembenemend zicht op de natuurlijke pracht van buiten. Op die manier staat de nette, cleane inrichting binnen in een mooi contrast met de ongeordende natuur buiten.

 

Het huis van de voormalige Apple topman is uiteraard voorzien van heel wat luxe. Het huis heeft een oppervlakte van 700 vierkante meter en telt onder meer 6 slaapkamers, 7 badkamers en een indoor speeltuin voor kinderen. Er werd zelfs een brandweerpaal voorzien om snel van boven naar beneden te geraken. In de tuin vind je een zwembad met waterval, een patio en een vijver.

Verlaagde prijs

Vorig jaar ondernam de huidige eigenaar, die het gebouw in 2009 voor 3,1 miljoen dollar (2,4 miljoen euro) kocht van Wozniak, reeds een poging om het huis van de hand te doen. Hij vond echter geen koper voor de toenmalige vraagprijs van 5 miljoen dollar (3,9 miljoen euro). Daarom werd de prijs nu verlaagd naar 4,4 miljoen dollar (3,5 miljoen euro). Vorige zondag werd een open huis dag georganiseerd.