Huizen voor het ‘rapen’ in Waasmunster

Geschreven door Renaud Chaudoir op 12 mei 2014

Wonen in Waasmunster

Waasmunster is een kleine gemeente in Oost-Vlaanderen die slechts een tienduizendtal inwoners telt. De belangrijkste troef is de ligging in een bosrijke omgeving maar toch vlakbij Sint-Niklaas, Antwerpen en Gent. Bovendien is het er heerlijk wandelen en fietsen langs de Durme. Wat ‘rapen’ met dit alles te maken hebben en waarom het zo fijn wonen is in Waasmunster, lees je hier!

 

Het verband tussen rapen en Waasmunster

Laten we je niet langer in spanning houden… Het wapenschild van Waasmunster is op zijn zachtst gezegd ‘speciaal’. Het stelt immers een zeemeermin voor die een raap in de lucht houdt. Rapen werden immers in de 16e eeuw al in deze streek verbouwd, lang voordat de teelt hiervan wijdverspreid raakte in Vlaanderen. Je merkt het al, we hebben het hier over een rustige en landelijke gemeente!

Wonen in Waasmunster: geniet van een centrale ligging

Gelukkig heeft Waasmunster meer troeven dan alleen maar zijn rapen… Zo is de ligging van dit landelijke dorp ideaal voor wie graag rustig wil wonen, maar toch graag verbonden blijft met de rest van het land. Waasmunster bevindt zich immers in het midden tussen Antwerpen en Gent. Bovendien doorkruist de snelweg E17 de gemeente, wat pendelen naar deze twee grote steden gemakkelijk maakt. Ook Sint-Niklaas ligt vlakbij.

Wat is er te doen en te zien in Waasmunster?

Hoewel Waasmunster slechts een kleine gemeente is, valt er toch heel wat te beleven! Zo is er een rijk sociaal-cultureel leven, onder meer dankzij Cultuurcentrum Hoogendonck waar regelmatig podiumoptredens te zien zijn. In de sporthal kan je je dan weer sportief uitleven en eens per jaar geniet je van het gratis zomerfestival de Vierschaarfeesten. De belangrijkste bezienswaardigheden in Waasmunster zijn de twee kastelen die het dorp rijk is: Kasteel Ortegat en Kasteel Blauwendaal. Zeker een bezoekje waard!

Immo in Waasmunster

De gemiddelde woningprijzen in Waasmunster liggen niet laag. Dat komt echter omdat je hier veel grote en luxueuze villa’s kan vinden. Je krijgt dus echt waar voor je geld! De gemiddelde prijs voor een huis in Waasmunster bedraagt ongeveer 228.000 euro, voor een villa loopt dit op tot 484.000 euro. De meeste villa’s in Waasmunster hebben een grote tuin. De groene en bosrijke omgeving krijg je er gratis bij! 

 

Lexicon