Immo Aalst: wonen in de stad van de Ajuinen

Immo Aalst

Geschreven door Renaud Chaudoir op 10 mei 2017

Wonen in de stad van de Ajuinen

Aalst staat bekend als dé carnavalsstad van Vlaanderen. Maar hoe is het om in Aalst te wonen in periodes dat de straten niet bevolkt worden door ‘voil jeanetten’? Een blik op de immo in Aalst.

Immo Aalst: wonen in de stad van de Ajuinen

Aalst en zijn groene deelgemeenten

Op Gent na is Aalst de grootste stad van Oost-Vlaanderen. Aalst telde in 2016 ruim 84.000 inwoners. De stad ligt aan de Dender en heeft nog heel wat natuur te bieden. 61,5 procent van het grondgebied is dan ook onbebouwd.

Naast Aalst zelf bestaat de fusiegemeente nog uit de deelgemeenten Baardegem, Erembodegem, Gijzegem, Herdersem, Hofstade, Meldert, Moorsel en Nieuwerkerken. In Meldert vind je het Kravaalbos, dat mooie en ongerepte natuur herbergt. Tussen Aalst en Erembodegem kun je gaan wandelen in het natuurgebied Osbroek.

Hoewel Aalst een centrumstad is en heel wat voorzieningen telt, is de streek erg op Brussel gericht. Aalst vertoont dan ook bijna geen suburbanisatie.

“Oilsjt ajoin en bier me schoim”

Wie Aalst zegt, zegt niet alleen carnaval, maar ook Louis-Paul Boon, de ludieke vete met Dendermonde over het ros Beiaard en uiteraard ook ‘ajoin’. De Aalstenaars kregen hun bijnaam door de uienteelt die in de negentiende eeuw enorm floreerde in de streek rond Aalst. Naast de grote hopmarkt was er vroeger in Aalst dan ook een bekende uienmarkt.

Enkele vroegere variaties op de spotnaam ‘ajoinen’ zijn onder meer ajuinpelders, ajuinboeren en ajuinfretters.

Immo Aalst: de vastgoedprijzen

Wonen in Aalst is betrekkelijk goedkoop. Overweeg je een verhuis? Dan moet moet je rekening houden met deze immoprijzen:

Lexicon