Immo aan de kust

Geschreven door Renaud Chaudoir op 13 augustus 2012

Immo kopen aan de kust: een aanrader in crisistijden!

De waarde van huizen en appartementen aan de Belgische kust blijft stijgen. Terwijl andere beleggingsvormen het alleen maar slechter doen, is vastgoed kopen aan zee in deze onzekere tijden een veilige haven. Als je investeert in immo aan de kust, ben je met andere woorden zeker van een mooie opbrengst.

Tweede verblijf aan de kust

De Belgische kust blijft gedurende heel het jaar door een trekpleister. Mensen trekken er massaal naartoe en niet alleen voor een ‘volwaardige’ vakantie tijdens de zomerperiode. Het is ook een ideale bestemming voor een korte break, weg van de dagelijkse routine en beslommeringen. Wat is er heerlijker dan eens goed uit te waaien op het strand, met de weidse zee binnen het vizier? In een tweede verblijf aan de zee is het niet alleen aangenaam toeven. Immo aan de kust is ook financieel een erg interessante investering, ook wanneer de economische barometer in het rood gaat.  

Immo aan de kust scoort hoog

Cijfers spreken altijd voor zich, zeker als we het over vastgoedprijzen hebben. Huizen en appartementen aan de kust zijn nog steeds erg in trek. Het totale transactiebedrag voor kustappartementen, vakantievilla’s en nieuwbouwappartementen lag in 2011 rond de 2 miljard euro. In tien jaar tijd is er sprake van een waardestijging van maar liefst 207%. De prijzen van immo aan de kust stegen vorig jaar in nagenoeg alle kustgemeenten, met uitschieters voor Bredene (+10%), Knokke-Heist (+8%), De Haan (+8%) en Oostende (+7%). Daarmee scoort immo aan de kust een stuk beter dan vastgoed in de rest van Vlaanderen en België.

Immo aan de kust: verstandig beleggen

Dat de traditionele beleggingsvormen al lang niet meer renderen, hoeven we je niet meer te vertellen. De rente op een spaarrekening laat te wensen over, op termijnrekeningen word je zwaar belast en de beurs maakt rare sprongen. Bovendien is woningkrediet nooit eerder zo laag geweest wat het gemakkelijker maakt om de nodige fondsen bij elkaar te sprokkelen. Vastgoed blijft overeind en bekoort meer en meer mensen die op een verstandige manier in immobiliën willen investeren. En laat de kust nu net de regio zijn die er met kop en schouders bovenuit steekt als het aankomt op vastgoed kopen. Je kan dus geen redenen bedenken om immo aan de kust links te laten liggen.      
 

Lexicon