Vlag van Asse

Immo in Asse

Geschreven door Renaud Chaudoir op 17 augustus 2016

Op zoek naar een woonplaats met klasse?

Wil je graag in de streek rond Brussel wonen, maar liever niet in onze hoofdstad zelf? Dan is Asse misschien wel de geknipte locatie voor jou. Deze gemeente in het arrondissement Halle-Vilvoorde ligt vlak bij de E40 en telt ruim 32.000 inwoners. De ideale uitvalsbasis voor wie in Brussel werkt, maar graag van de rust van de Groene Gordel geniet.

Vlag van Asse

De inwoners van Asse

Je zou lang niet de eerste zijn die besluit om zich in Asse te vestigen. In de eerste eeuw van onze tijdrekening werd het gebied al bewoond door de Nerviërs. Een Romeinse heerweg verbond Asse met de Nervische hoofdstad Bavay. In de Assense wijk Kalkhoven zijn dan ook heel wat archeologische vondsten uit deze tijd gedaan.

Vandaag heb je kans om in Asse enkele heuse BV’s tegen het lijf te lopen. Zo hebben onder meer presentator Steven Van Herreweghe, zanger Frank Vander linden en voormalig tennisster Sabine Appelmans een optrekje in de Vlaams-Brabantse gemeente. Ook de Nederlandse voetbalcommentator Johan Boskamp heeft Asse als woonplaats gekozen.

Immo in Asse: enkele cijfers

Voor je de verhuisdozen begint in te laden, is het een goed idee om enkele cijfers over Asse te bestuderen:

  • De gemeente is 49,64 vierkante kilometer groot. 13,94 procent daarvan is woongebied.
  • Asse telt zes deelgemeenten – Asse, Bekkerzeel, Kobbegem, Mollem, Relegem en Zellik – met daarnaast nog zes andere woonkernen.
  • Een inwoner van Asse verdient gemiddeld 18.194 euro per jaar. De werkloosheidsgraad is 5,89 procent.
  • Bouwgrond in Asse kost gemiddeld 138 euro per vierkante meter.
  • De gemiddelde verkoopprijs van een gewoon woonhuis in Asse is 219.122 euro.

De bezienswaardigheden

Asse staat vooral bekend om de gotische Sint-Martinuskerk, die gebouwd werd vanaf de dertiende eeuw. De heilige Martinus, beter bekend als Sint-Maarten, is dan ook de beschermheilige van de gemeente.

Ook het zien waard: de fraaie gebouwen uit de achttiende eeuw op het centrale marktplein in Asse.

Ten slotte nog een weetje dat je kinderen erg leuk zullen vinden: het oude gemeentehuis van Asse doet dienst als filmlocatie in de serie Samson en Gert. Zorg dus zeker voor een werkende deurbel.

Lexicon