Immo Beveren: “Beveren verbindt”

Immo Beveren

Geschreven door Renaud Chaudoir op 4 september 2017

“Beveren verbindt”

Van polders tot havengebied, van landbouw tot industrie, in Beveren is het allemaal te beleven. Na Antwerpen en Gent is Beveren een van de grootste gemeentes van Vlaanderen. Van plan om je onder het motto “Beveren verbindt” ook tot Beveraar of Bevernaar te laten omdopen? Hier alvast een blik op het immo-aanbod.

Immo Beveren: “Beveren verbindt”

Van inpoldering tot havengebied

De Oost-Vlaamse gemeente was ooit een grote vlakte met talrijke rivieren en eilandjes. Het gebied was sterk onder invloed van de getijden vanwege het stijgende zeeniveau. Dus de eerste streekbewoners hebben de strijd met het water moeten aanbinden. In de twintigste eeuw maakten de polders echter plaats voor havendokken. In de Beverse Waaslandhaven bevinden zich momenteel een 80-tal bedrijven. Met 47.000 inwoners en een oppervlakte van ruim 15.000 ha is Beveren samen met de deelgemeentes een van de meest uitgestrekte gemeentes van Vlaanderen.

Wonen in Beveren

Beveren is niet alleen aantrekkelijk door de nabijheid van het havengebied en Antwerpen, maar ook het landschap spreekt aan: uitgestrekte polders, typische Wase landerijen, afgewisseld met enkele mooie natuur- en parkgebieden. De regio kent ook verschillende monumenten, zoals het vijftiende-eeuwse kasteel Cortewalle, de Sint Martinuskerk, het bedevaartsoord Gaverland, … Natuurliefhebbers kunnen terecht in het Hof ter Saksen, een parkbos met een prachtig achttiende-eeuws kasteel als pronkstuk van het park.

Zowel per spoor als langs de weg is Beveren gemakkelijk te bereiken. Op de spoorlijn tussen Antwerpen en Gent ligt namelijk een station in Beveren zelf en in de deelgemeente Melsele. Daarnaast wordt Beveren doorkruist door verschillende buslijnen.

Immo Beveren: de vastgoedprijzen

Qua vastgoedprijzen ligt Beveren mooi rond het Vlaamse gemiddelde. Wie van plan is vastgoed te kopen in Beveren, moet dus rekening houden met de volgende gemiddelde prijzen:

Lexicon