immo Dendermonde stad

Een huis kopen of huren in Dendermonde?

Geschreven door Renaud Chaudoir op 25 maart 2016

Zoom op immo Dendermonde

De streek van Schelde en Dender is een van de mooiste en groenste gebieden in de Vlaamse Ruit. Een kleine stad als Dendermonde, in het hart van deze streek, is goed bereikbaar en toch enigszins landelijk. Hoe is het om te wonen in de Ros Beiaardstad? En welke kansen biedt immo in Dendermonde?

immo Dendermonde stad

Ligging

Dendermonde ligt in het midden van de driehoek Brussel-Antwerpen-Gent. De stad ligt op een kwartiertje van de E17 in Zele/Lokeren, 25 minuten van de E40 in Aalst en een halfuur van de A12 in Willebroek. Dendermonde is een belangrijk spoorwegstation, met vlotte verbindingen naar het Waasland, Gent, Mechelen, Leuven en Brussel.

De stad groeide tijdens de vroege middeleeuwen uit als een nederzetting bij de monding van de Dender in de Schelde. In 1233 kreeg het ommuurde en omwalde Dendermonde stadsrechten. Nog altijd is Dendermonde een stad met een mooi historisch centrum, dicht bij het groen van de Dender, de Schelde en de oude omwallingen. De Dendermondenaars kunnen volop genieten van natuurgebieden als Vlassenbroek en Sint-Onolfspolder. Ook het Buggenhoutbos en de groene trekpleister rond het Donkmeer in Berlare liggen binnen fietsafstand van de Ros Beiaardstad.

Immo Dendermonde

In 2011 keurde het stadsbestuur van Dendermonde een nieuw woonplan goed dat volop inzet op leefbaar en betaalbaar wonen. De huizenprijzen in Dendermonde vallen dan ook goed mee. De gemiddelde prijzen waren in 2014 voordeliger in Dendermonde dan in verschillende omliggende gemeenten, zoals Berlare, Buggenhout en Hamme. In 2014 betaalde je voor een woonhuis gemiddeld 18.587 euro in de Denderstad en 193.935 euro voor een appartement.

Hou je wel van Dendermonde maar vind je niet meteen je gading in het huidige immo-aanbod? Dan kun je er niet alleen voor kiezen om te wonen in een van de meer landelijke deelgemeenten, zoals Appels, Baasrode en Oudegem, maar ook in Sint-Gillis-bij-Dendermonde en buurgemeente Lebbeke.

Lexicon