Immo Diksmuide

Immo Diksmuide

Geschreven door Renaud Chaudoir op 9 september 2016

Aangenaam wonen in de polders

De Westhoek is een regio met een rijke geschiedenis en tal van bezienswaardigheden die daaraan herinneren. Een van de blikvangers is Diksmuide, de stad die het tijdens de Eerste Wereldoorlog zwaar te verduren kreeg aan het IJzerfront. De IJzertoren is daar een symbool van. Zoek je immo in Diksmuide? Gelijk heb je, want het is aangenaam wonen in deze poldergemeente vlak bij de Belgische kust.

Immo Diksmuide

Rust in de natuur

Diksmuide heeft zijn ligging mee: in de vlakke polders is het genieten van lange wandelingen of fietstochten. Trek bijvoorbeeld naar het natuurgebied De Blankaart, waar je heel wat watervogels kunt spotten rond de Blankaartvijver. Liever een uitstapje naar zee? Ook dat is geen probleem: Middelkerke en Nieuwpoort zijn vlakbij. Even over en weer naar ’t zeetje voor een wandeling over de zeedijk en een ijsje: niets heerlijker dan dat, toch?

Immo in Diksmuide

Je vraagt je wellicht af hoe het zit met de prijzen voor vastgoed in Diksmuide. We geven je graag een indicatie:

  • In 2014 bedroeg de gemiddelde prijs voor een huis 185.982 euro.
  • Voor een appartement betaalde je toen gemiddeld 238.888 euro.
  • Het tarief voor een bouwgrond bedroeg gemiddeld 144 euro per m².

De charme van Diksmuide

Wie Diksmuide zegt, zegt natuurlijk IJzertoren. Al jaar en dag herinnert hij ons aan de gruwelen van de Eerste Wereldoorlog en vormt hij het decor voor de bekende IJzerbedevaart. Een minder bekend weetje over Diksmuide is dan weer dat de gemeente in het verleden een bloeiende zuivelhandel kende en daardoor de bijnaam Boterstad kreeg.

Klaar om je te vestigen in de Boterstad? Ontdek het aanbod immo in Diksmuide en vertrek op huizenjacht!

Lexicon