Immo Elsene: wonen in luxueus Brussel

Immo Elsene

Geschreven door Renaud Chaudoir op 5 april 2017

Wonen in luxueus Brussel

Elsene, een van de negentien Brusselse gemeentes, situeert zich aan beide kanten van de chique Louizalaan. Maar deze gemeente met ruim 85.000 inwoners heeft veel meer te bieden dan enkel dure winkels. Zo vind je er ook de Afrikaanse wijk Matonge en de bruisende studentenbuurt Quartier Latin. Wat wel klopt, is dat je voor een huis of appartement in Elsene diep in je buidel moet tasten. Een blik op de immo.

Immo Elsene: wonen in luxueus Brussel

Een beetje geschiedenis ...

Elsene is in de dertiende eeuw ontstaan op de plaats waar de weg naar Boondaal de Maalbeek kruiste. Dat vroege gehucht, Neder-Elsene genaamd, bevond zich dicht bij de Vijvers van Elsene en de abdijmolen van Ter Kameren, in de buurt waar je vandaag het Flageyplein vindt.

Begin de negentiende eeuw was Elsene nog altijd een landelijk dorp. De verstedelijking begon pas vanaf 1830.

Ligging en bereikbaarheid

Net als bijvoorbeeld Baarle-Hertog is Elsene een gemeente die uit niet-aaneengrenzende delen bestaat. De Louizalaan, die Elsene doormidden snijdt, behoort namelijk tot de stad Brussel. Elsene is een van de zes Brusselse gemeentes die niet grenzen aan een Vlaamse gemeente.

Elsene ligt ten zuidoosten van de Kleine Ring en is zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De gemeente telt drie NMBS-stations. Daarnaast rijden er ook heel wat bussen, trams en metro’s.

Immo Elsene: de vastgoedprijzen

Het slechte nieuws voor wie zich in Elsene wil vestigen: de immoprijzen zijn niet voor ieders beurs verteerbaar. Elsene is dan ook de duurste Belgische gemeente om te wonen. Overweeg je om vastgoed in Elsene te kopen, dan moet je rekening houden met deze gemiddelde prijzen:

De gemiddelde immoprijzen voor bouwgronden en villa’s in Elsene zijn helaas niet bekend.

Lexicon