immo Heist op den Berg

Immo Heist-op-den-Berg

Geschreven door Renaud Chaudoir op 1 april 2016

Wonen in de Zuiderkempen

Op zoek naar een huis of appartement in een landelijke streek, maar dicht bij je werk of de winkelstraten van Antwerpen, Mechelen, Leuven, …? Dan kun je een woning in Heist-op-den-Berg overwegen, een aangename woongemeente in de Antwerpse Zuiderkempen. Lees er hier meer over.

immo Heist op den Berg

Gezellig wonen in Heist-op-den-Berg

De gemeente dankt zijn naam aan de Heistse Berg, een 48 meter hoge getuigenheuvel waarop het historische centrum van de gemeente gebouwd is. Heist-op-den-Berg is over de eeuwen heen vergroeid met het naburige Hallaar en een middelgrote gemeente geworden, met 41.365 inwoners. Daarnaast zijn er nog de kernen Booischot, Pijpelheide, Itegem, Schriek, Zonderschot, …

Heist-op-den-Berg is een moderne woongemeente met alle nodige faciliteiten. Het cultuurcentrum Zwaneberg heeft een uitstekende reputatie en weet elk jaar enkele grote namen naar de gemeente te lokken. Ook op het vlak van natuur is dit een heel aangename plaats. Zo is er het bewegwijzerde wandelbos Averegten, waar je zelfs everzwijnen kunt zien (veilig afgeschermd, weliswaar).

Ligging en bereikbaarheid

Heist-op-den-Berg ligt in het zuiden van de provincie Antwerpen, in een streek die toepasselijkerwijs Zuiderkempen heet. De gemeente wordt doorkruist door de N10 tussen Lier en Aarschot (beide op 15 kilometer van Heist-op-den-Berg). Mechelen ligt op 20 kilometer van het centrum. Zowel Leuven, Brussel als Antwerpen zijn behoorlijk dichtbij, maar fileleed is onvermijdelijk in deze streek. Laat je dat toch niet tegenhouden om in Heist-op-den-Berg te gaan wonen, want dankzij de prima spoorverbinding geraak je toch op tijd in het centrum van Leuven (25 of 30 minuten), Antwerpen (30 minuten), Mechelen (30 à 45 minuten) en Brussel (1 uur).

Huizenprijzen

En is Heist-op-den-Berg een betaalbare plek om te wonen? Dat valt goed mee! Dit waren de gemiddelde huizenprijzen in 2014:

  • 213.544 euro voor een woonhuis,
  • 305.374 euro voor een villa, bungalow of landhuis,
  • 218.765 euro voor een appartement,
  • 191 euro/m2 voor bouwgrond.

Lexicon