immo Herne

Immo Herne

Geschreven door Renaud Chaudoir op 14 maart 2017

Wonen in het groene kwadrant

Ben je op zoek naar een woonplaats in een zeer landelijke omgeving? Dan is Herne misschien wel geknipt voor jou. Deze gemeente in Vlaams-Brabant met 6.565 inwoners is nog voor bijna negentig procent onbebouwd. Een blik op de immo in Herne.

immo Herne

De ligging

Herne is een plattelandsgemeente in het Pajottenland. De gemeente grenst aan Bever, Galmaarden, Gooik, Pepingen en aan de taalgrens met Henegouwen. De regio rond Herne wordt omwille van zijn landelijke karakter het groene kwadrant genoemd. Werk je in Geraadsbergen, Ninove, Aalst of zelfs Brussel? Dan is Herne is perfecte uitvalsbasis.

Behalve uit de hoofdgemeente Herne bestaat Groot-Herne uit de deelgemeentes Herfelingen en Sint-Pieters-Kapelle. Daarnaast heb je ook nog Kokejane, een gehucht van Herne met een eigen parochie.

Een beetje geschiedenis

Van de Karolingische tijd tot de elfde eeuw behoorde het grondgebied van Herne, samen met Tollembeek, tot het Hernegewoud.  Daarna maakte het tot het einde van de achttiende eeuw deel uit van het graafschap Henegouwen.

Bij de administratieve herindeling door het Franse Bewind werden Herne en Herfelingen autonome gemeenten in de provincie Brabant. Sint-Pieters-Kapelle bleef tot Henegouwen behoren en was officieel Franstalig tot 1963.

Een belangrijke historische site in Herne is het oude kartuizersklooster. In de buurt van dit klooster werd in 1798 een veldslag van de Boerenkrijg uitgevochten.

Immo Herne: de vastgoedprijzen

Staat je besluit vast? Wil je in Herne gaan wonen? Dan is het een goed idee om eerst de vastgoedprijzen te werpen. Zowel bouwgrond, huizen als villa’s zijn relatief goedkoop voor deze regio. Enkel aan de andere kant van de taalgrens liggen de prijzen nog een stuk lager.

  • Voor bouwgrond in Herne betaal je gemiddeld 131 euro per vierkante meter.
  • Een gewoon woonhuis kost gemiddeld 211.376 euro.
  • Voor een villa tel je zo’n 314.000 euro neer.

Over de kostprijs van appartementen in Herne zijn er geen gegevens beschikbaar.

Lexicon