Is immo in Charleroi nog betaalbaar?

Geschreven door Renaud Chaudoir op 6 november 2012

Crisis slaat toe op de immo markt van Charleroi

Hoewel immo in Charleroi voor 2008 weliswaar te duur was, heeft de financiële crisis de vastgoedprijzen in Charleroi sterk doen dalen. Deze prijsdaling was echter niet van lange duur, want Charleroi slaagde erin om de vastgoedprijzen wederom te stabiliseren. De immo markt van Charleroi heeft dus zonder al te veel kleerscheuren de crisis doorstaan en dat heeft ze vooral te danken aan de verkoop van kleinere panden die minder dan 150.000 euro kosten. 

Kleine eengezinswoningen populair in Charleroi

Sinds 2009 zijn de prijzen van villa’s en appartementen in Charleroi sterk gestegen. De prijzen van eengezinswoningen bleven daarentegen min of meer stabiel. Eengezinswoningen zijn in Charleroi zelfs vaak te koop aan prijzen die onder het provinciaal gemiddelde liggen en rond 145.000 euro schommelen. Kandidaat-kopers die op zoek zijn naar pand en voor hun hypothecaire lening niet meer wensen af te betalen dan een maandelijkse huursom, kunnen op de immo markt van Charleroi dus zeker terecht.

 

Daarnaast blijft vastgoed nog steeds een interessante, maar veilige belegging. Daarom gebruiken veel mensen in Charleroi hun verzamelde spaargeld om te investeren in een kleine woning, zodat ze geen beroep hoeven doen op een hypothecaire lening.

 

De verkoop van de kleinere eengezinswoningen stijgt dus, terwijl het aanbod achteruit gaat.

De aantrekkingskracht van Charlerloi zuid

De immo markt van Charleroi bevat twee types kandidaat-kopers: diegenen die over aardig wat financiële middelen bezitten, en diegenen met een minder groot budget. Kandidaat-kopers met voldoende financiële slagkracht die op zoek zijn naar een alleenstaande woning met mooie tuin, richten zich vaak op het zuidelijke deel van Charleroi. In dit deel van de stad vind je namelijk prachtige villa’s en een rijke historische omgeving. Bovendien worden de villa’s van Charleroi beschouwd als de goedkoopste van het land!

 

Lexicon