Immo in Harelbeke

Geschreven door Renaud Chaudoir op 24 november 2013

Harelbeke: een rustige stad met veel groen

Harelbeke is een moderne, kleine stad in West-Vlaanderen. De grootste toef van de stad is de nabijheid van het provinciaal domein De Gavers en de Oude Leiearm: twee prachtige natuurgebieden waar je heerlijk kan ontspannen. Ook op cultureel vlak heeft Harelbeke heel wat te bieden. Een erg leuke plaats om te wonen dus!

 

Een modern stadscentrum

De stad Harelbeke ligt in West-Vlaanderen, niet ver van Kortrijk, en is opgedeeld in Harelbeke-centrum en de deelgemeenten Bavikhove en Hulste. Het centrum van Harelbeke werd onlangs helemaal vernieuwd. Zowel het marktplein als de centrumstraten werden grondig aangepakt. In het nieuwe centrum van Harelbeke komen functies zoals wonen, werken, shoppen en uitgaan samen. Wie zoekt naar een bruisende woonbestemming in West-Vlaanderen, weet waar hij moet zijn!

 

Voor wat cultuur moet je in Harelbeke in CC Het Spoor zijn. De belangrijkste bezienswaardigheden van de stad zijn de Sint-Salvatorskerk met zijn unieke romaanse toren en classicistische gevel. Daarnaast is er ook de moderne en strakke Sint-Ritakerk uit 1962. Met haar aparte ontwerp is deze kerk een absolute blikvanger!

De droom van elke natuurliefhebber

Voor natuurliefhebbers is Harelbeke de perfecte plaats om te wonen. Je hebt er onder andere het provinciaal recreatiedomein De Gavers: een groen gebied van 173 hectare groot, inclusief een vijver van 65 hectare. In het gebied kan je heerlijk fietsen, wandelen of paardrijden. De vijver leent zich perfect tot het beoefenen van allerlei watersporten zoals zeilen, duiken, kajakken, windsurfen en zwemmen. Ook in het natuurgebied Oude Leiearm kom je helemaal tot rust aan het water te mi dden van het groen.

Immo in Harelbeke: wat kan je verwachten?

Geïnteresseerd in immo in Harelbeke? Dan heb je geluk, want de woningprijzen vallen best mee. Een gemiddelde woning in Harelbeke kost 162.000 euro. Voor een appartement – dat meestal in het centrum gelegen is – betaal je wat meer: gemiddeld 184.000 euro. In Harelbeke en deelgemeenten vind je overigens ook heel wat mooie villa’s. 

 

Lexicon