Immo in Hasselt

Geschreven door Renaud Chaudoir op 31 augustus 2012

Stad met een weergaloze woonkwaliteit

Hasselt staat gelijk aan aangenaam wonen. De stad heeft heel wat troeven in petto: door de kleinschaligheid voel je je er meteen op je gemak en toch kan je genieten van de voordelen van een grootstad. Denk maar aan het culturele leven, de talloze restaurants en cafés (waar de welbekende jenever op je staat te wachten). Maar Hasselt blijft in de eerste plaats een woonstad die volop in ontwikkeling is. Als je de stap zet om immo in Hasselt te kopen, zal je je dat zeker niet beklagen.

Hasselt top in België

Onlangs nog heeft Test-Aankoop een onderzoek uitgevoerd over de woonkwaliteit in Belgische steden. Daaruit prijkt Hasselt, samen met Brugge, op de eerste plaats. Een prestatie die gezien mag worden. Zo laat de hoofdplaats van de provincie Limburg Leuven, Genk en Gent achter zich. Marche-en-Famenne is de eerste Waalse stad, op plaats zes, op de voet gevolgd door Kortrijk en Mechelen. De ondervraagden moesten elf factoren die leven in de stad beïnvloeden, beoordelen. Huisvesting kwam als belangrijkste uit de bus, gevolgd door veiligheid, mobiliteit, werkgelegenheid en gezondheidszorg. Er is dus geen reden denkbaar om immo in Hasselt niet in overweging te nemen.

Vastgoedmarkt laat sterke groei noteren

Dat Hasselt zo populair is, heeft uiteraard de nodige gevolgen voor de vastgoedmarkt. Wie een huis bezit in Hasselt kan dat best houden, zoveel is zeker. De voorbije twee jaar steeg de gemiddelde verkoopprijs van een woning in Limburg met een kleine 5 procent en de prijs van appartementen met 6 procent. Voor Hasselt is dat 8 procent voor de huizen en 13 procent voor de appartementen. Veel mensen zijn dus tuk op immo in Hasselt.  

Immo in Hasselt heel populair

De aantrekkelijkheid van de stad doet de vastgoedprijzen de hoogte in gaan. Maar wat je in de plaats krijgt, is meer dan de moeite. Immo in Hasselt blijft erg in trek. Dat blijkt ook uit de voorspellingen van de studiedienst van de Vlaamse regering. Tegen 2020 zullen er ruim 36.000 gezinnen in Hasselt wonen. In vergelijking met 2008 is dat een stijging met bijna 14 procent. Er zijn nog heel wat mogelijkheden in en rond Hasselt. Zo bezitten de Kerkfabrieken tal van gronden die op dit ogenblik onbenut zijn. Verder is er landbouwgrond die herbestemd kan worden tot bouwgrond. 

Lexicon