Immo in Herentals

Geschreven door Renaud Chaudoir op 23 oktober 2012

Wonen in de historische hoofdstad van de Kempen

Herentals ligt in het centrum van de Kempen en tel meer dan 26.000 inwoners. Het bevolkingsaantal stijgt de laatste jaren en immo in Herentals is dan ook populair. Dat heeft zijn effect op de vastgoedprijzen die ook in Herentals in stijgende lijn gaan. Maar de stad zet hoog in op een aangename woon- en leefomgeving met aandacht voor alle bevolkingsgroepen.

Verstedelijking

Herentals is een stad die almaar meer verstedelijkt, met een groeiend aantal inwoners op een beperkte oppervlakte. Immo in Herentals vormt een belangrijk aandachtspunt voor het stadsbestuur om in de toekomst betaalbaar bouwen en wonen voor iedereen mogelijk te maken. Net zoals de meeste steden, is de bevolking in Herentals aan het vergrijzen. De stad wil alles in het werk zetten om jonge gezinnen aan te trekken.

Immo in Herentals: het begijnhof als woonbuurt

Het begijnhof van Herentals werd de laatste jaren heropgewaardeerd en de stad heeft een masterplan opgesteld en uitgerold. Het begijnhof maakt deel uit van immo in Herentals en moet een gerenoveerde en rustige woonbuurt worden waar het aangenaam wonen is. Het huidige begijnhof dateert uit de 17de eeuw. In het midden vind je een sierlijk begijnhofkerkje in gothische stijl.

De Kleine Nete en het Albertkanaal 

Herentals is pal in het centrum van de Kempen gelegen. Het telt nog twee deelgemeenten sinds de fusie van 1977: Noorderwijk en Morkhoven die beide bestaan uit een woonkern met omliggend landbouwgebied. De stad is gelegen aan de Kleine Nete. Verder is het Albertkanaal een belangrijk ijkpunt in de omgeving van Herentals.

Industrieterreinen met veel werkgelegenheid

Vroeger was Herentals een stad met een bloeiende lakenhandel. Tegenwoordig vormt het een kleinstedelijke omgeving met een gevarieerde industrie. Die is voornamelijk gevestigd op de verschillende industrieterreinen langs de E313. De stad maakt verder deel uit van het Economisch Netwerk Albertkanaal met als voornaamste sectoren: voedingsmiddelen, metaal, textiel, schoenen en diamantbewerking.

Sint-Waldetrudiskerk: pareltje van Brabantse gotiek

De Sint-Waldetrudiskerk is de blikvanger in het centrum van Herentals. In de kerk vind je een altaarstuk uit het begin van de 16de eeuw. De Sint-Waldetrudiskerk (een beschermd monument) vormt een voorbeeld van zuivere Brabantse gotiek en is opgetrokken uit Ledische zandsteen. De speciale positie van de toren tussen koor en beuk is een van de opvallendste kenmerken waardoor de toren wel in het schip lijkt te zakken. 

 

Lexicon