Immo in Izegem – wonen en werken in Izegem

Geschreven door Renaud Chaudoir op 17 november 2013

Wonen in Izegem

Izegem – of Pekkerstad, in de volksmond - is een mooie stad in de provincie West-Vlaanderen en bestaat uit de deelgemeenten Izegem, Emelgem en Kachtem. De drie gemeenten liggen rond de stroom Mandel en het kanaal Roeselare-Leie. Door haar uitstekende ligging centraal in de Mandelstreek, is Izegem een economisch sterke stad met een hoge werkgelegenheidsgraad. Bovendien biedt Izegem veel culturele en sportieve activiteiten. 

 

Izegem is een echte woon-werkstad

De nijverheidszone langs de oevers van het kanaal Roeselare-Leie biedt heel wat werkgelegenheid. Maar dat is lang niet het enige dat Izegem zo aantrekkelijk maakt. Izegem is bovendien een verkeersknooppunt, vanwaar je snel naar andere regio’s en gemeentes kan pendelen. De nabijheid van de snelwegen E403 en N36, de spoorlijn Kortrijk-Brugge en het NMBS-station zorgen immers voor een optimale ontsluiting. Veel bewoners blijven hun hele leven in Izegem wonen. Anderen keren na vele jaren terug om tot rust te komen in deze mooie gemeente

 

Wat valt er allemaal te beleven in Izegem?

Izegemnaars wonen en vertoeven graag in hun stad. Alle voorzieningen zijn er immers: vier middelbare scholen, een ziekenhuis, en ook bezienswaardigheden zoals het Nationaal Borstelmuseum, het Nationaal Schoeiselmuseum en een dertigtal geklasseerde monumenten. Bovendien zijn er in Izegem heel wat groene wandel- en fietsverbindingen en een rijk aanbod aan vrijetijdsbeleving. Ook in het provinciaal domein Wallemote-Wolvenhof is altijd wel iets te beleven en Kasteel Blauwhuis en het kasteelpark zijn zeker de moeite waard!

 

Immo in Izegem

Izegem bouwde recent heel wat bedrijfsgronden om tot woongelegenheden. De stad voert een actief woonbeleid en de woningprijzen liggen er bovendien ver onder het gemiddelde. Een huis in Izegem kost al snel 30.000 euro minder dan elders in België. Verder blijft Izegem natuurlijk een aangename woonstad met veel natuur.

Lexicon