Immo in Jette

Geschreven door Renaud Chaudoir op 9 oktober 2012

Op zoek naar vastgoed koopjes? Ga naar Jette!

Ben je van plan om een huis of een appartement te kopen in een aanvaardbare staat en tegen een lage prijs en jouw woning vervolgens te renoveren, dan is Jette the place to be! De combinatie van een goede levenskwaliteit, veel faciliteiten en betaalbare woningen, oefent steeds meer aantrekkingskracht uit op jonge gezinnen. Voor 285.000 euro koop je in Jette een gezinswoning, terwijl je daar in Brussel 300.000 euro voor moet neerleggen.

De vastgoedprijzen van de appartementen in Jette gaan in stijgende lijn. Tussen 2005 en 2010 stegen de prijzen met meer dan 30%. Vandaag betaal je gemiddeld 150.000 euro voor een appartement in de gemeente, en dat tegenover een gemiddelde van 175.000 euro in Brussel. Deze huizen en appartementen dateren vaak van voor de oorlog en zijn aan een opknapbeurt toe. Maar als je een beetje een doe-het-zelver bent, loont dat zeker en vast de moeite! Immo in Jette kan dus zeker een goede investering zijn voor de toekomst.

Immo in Jette: gedaan met verlaten panden

Verlaten appartementsgebouwen en braakliggend terrein bezorgen een straat, een wijk of zelfs een hele gemeente een negatief imago. Het negatieve imago van Jette heeft invloed op de lokale vastgoedmarkt. De gemeente is nu vastbesloten om deze problematiek aan te pakken, om ongedierte en sluikstorten tegen te gaan en de bewoners te stimuleren om hun woning te verzorgen en verfraaien. Daarom maakt de ploeg ‘Contrat de quartier’ elk jaar een inventaris op van de verlaten gebouwen en braakliggende gronden. Vervolgens neemt de werkgroep contact op met de eigenaars om te communiceren over de wetgeving rond deze panden en renovatiepremies. In 2011 kende de gemeente dan ook een verhoging van het aantal aanvragen voor renovatiepremies en gevelverfraaiingspremies.

Veiligere wijken

Het veiligheidsbeleid van de regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest voor sociale woonwijken heeft Jette 59.960 euro opgeleverd. De gemeenteraad heeft beslist om dit budget in te zetten voor de beveiliging van sociale woningen in de buurt van de Essegem site. De plaatsing van camera’s, metalen deuren en een elektronisch beveiligde toegang tot gebouwen zijn enkele oplossingen die de veiligheid in deze sociale woonwijken moeten verbeteren. Op die manier zal het vastgoed in dit deel van de gemeente Jette heropleven.

Eerste gemeente met een ISO 9001 certificaat

In 2006 werd Jette de eerste Brusselse gemeente die een ISO certificaat 9001 in ontvangst mocht nemen, in dat speelt in het voordeel van immo in Jette. Een goede ontvangst van de burgers, een vlotte communicatie met de gemeentediensten, een aangename leefomgeving en het HRM zijn allemaal elementen die geanalyseerd en geëvalueerd werden tijdens de externe audit van het label. In 2009 werd het certificaat voor drie jaar verlengd. Zouden de inwoners van Jette nog altijd even tevreden zijn met hun leefomgeving? Zal de gemeente blijven voldoen aan de normen om een nieuw ISO kwaliteitslabel te behalen? Blijf op de hoogte!

 

Lexicon