Immo in Kortrijk

Geschreven door Renaud Chaudoir op 30 augustus 2012

Wonen en werken in een bruisende stad

Kortrijk is een stad die veel investeert in de verbetering van de woonkwaliteit. Er wordt ingezet op een divers, betaalbaar en kwalitatief woonaanbod. Kortrijk combineert het beste van twee werelden: alle troeven van een trendsettende stad en tegelijkertijd een gezellige omgeving waar heel wat te beleven valt. Immo in Kortrijk is dan ook een goed idee. Je ontdekt er een veelzijdige, aangename en verrassende woonstad. Naast het hart van de stad, hebben de vele wijken elk hun eigen sfeer en karakter bewaard.
 

Immo in Kortrijk: de ideale uitvalbasis

Kortrijk ligt in het zuidoosten van West-Vlaanderen. Met de nabijheid van de Leie heeft de stad altijd een belangrijke rol gespeeld in de industriële en economische ontwikkeling van de regio. Inmiddels is Kortrijk op economisch vlak uitgegroeid tot een belangrijke referentie in West-Vlaanderen. Dankzij een uitgebreid netwerk van autosnelwegen is het met de rest van Vlaanderen en het noorden van Frankrijk (regio Roubaix en Rijsel) verbonden. Immo in Kortrijk vormt dus een ideale uitvalbasis, een perfecte plek om te wonen en te werken.

Immo in Kortrijk: geschikt voor alle leeftijden

Naast de economische troeven, beschikt Kortrijk ook over een goed bewaard historisch stadscentrum met een aantal belangrijke monumenten, een verkeersvrij winkelcentrum en een universitaire campus. Het blijft een stad is volle in ontwikkeling. De Leieboorden, Overleie of de vele ingrepen in het centrum en de deelgemeenten zijn maar enkele van de vele voorbeelden. Bovendien vertoef je er in een aangename omgeving met tal van faciliteiten: groene zones, scholen, zorgondersteuning, crèches en sportfaciliteiten. Je merkt het, immo in Kortrijk is perfect geschikt voor alle leeftijdscategorieën.  

Voortdurende aandacht voor woonomgeving

De stad levert voortdurend inspanningen om de kwaliteit van immo in Kortrijk te verbeteren. Zo heeft het stadsbestuur in het najaar van 2008 samen met verschillende partners een project opgestart om de woon- en leefkwaliteit – samen met de bewoners – in bepaalde deelgebieden te verbeteren. Er werd aandacht besteed aan zowel de kwaliteit van de huizen als de woonomgeving. Inwoners kunnen gebruikmaken van premies om de woonkwaliteit en -veiligheid te verbeteren. 

Lexicon