Immo in Kraainem

Geschreven door Renaud Chaudoir op 29 november 2012

Wonen op een boogscheut van Brussel

Kraainem is een verstedelijkte faciliteitengemeente in de provincie Vlaams-Brabant en telt zo’n 13.000 inwoners. Kraainem is gelegen aan de rivier de Woluwe, een zijrivier van de Zenne en grenst aan de Brusselse gemeenten Sint-Pieters-Woluwe en Sint-Lambrechts-Woluwe. Kraainem heeft een waarmee je in een mum van tijd in Brussel bent.

Wat te doen in Kraainem?

In Kraainem zijn vooral de herinneringen aan het vroegere agrarische karakter van de gemeente de moeite waard. Naast de resten van een oude watermolen en enkele hoeves, kan je er bijvoorbeeld de Oude Pastorie bezoeken. Deze voormalige pastorie is gelegen in het Park Jourdain en dateert uit de 17e eeuw. In het Park Jourdain is het trouwens heerlijke wandelen. Daarnaast kan je ook de Sint-Dominiuskerk, een moderne zaalkerk, bezichtigen. In het hartje van Kraainem staat de Sint-Pantcratiuskerk die bekend is om zijn romaanse westertoren uit de 12e eeuw.

Wonen in Kraainem

Hoewel Kraainem op politiek vlak een communautair geladen gemeente is en ongeveer 75% van de inwoners Franstalig is, werkt het in de praktijk goed tussen Nederlandstaligen en Franstaligen. Kraainem beschikt over een eigen buurtcomité waar in beide talen vergaderd wordt en een aanspreekpunt is voor de Kraainemnaars om de buurt leefbaar te houden. De meeste bewoners zijn het er dan ook over eens dat Kraainem een gemeente is waar het rustig en aangenaam wonen is.

Immo in Kraainem             

Immo in Kraainem is peperduur. Kraainem is dan ook niet voor niets de duurste gemeente van Vlaanderen en de negende duurste van België. Een normaal woonhuis kost er gemiddeld 379.635 euro. Daarmee ligt de prijs van immo in Kraainem een stuk hoger dan de gemiddelde vastgoedprijs van Vlaams-Brabant, waar je ongeveer 235.837 euro voor een huis betaalt.

 

De vastgoedprijzen in Kraainem zijn in vergelijking met 15 jaar geleden maar liefst 2,5 keer duurder geworden en werd de prijs voor een bouwgrond zelfs verviervoudigd. Wonen op een boogscheut van Brussel heeft zo zijn prijs…

 

Lexicon